A pavúk prichádza přehled
James Patterson
Alex Cross série
1. díl >
Z exkluzívnej súkromnej školy vo Washingtone, D.C., sú unesené dve deväťročné deti, Maggie Rose Dunneová, dcéra slávnej filmovej herečky, a Michael Goldberg, syn ministra financií. Pátraním po únoscovi, ktorým je pravdepodobne mimoriadne obľúbený učiteľ matematiky, istý pán Soneji, je poverený čierny detektív a doktor psychológie Alex Cross. Zároveň sa na pátraní zúčastňuje aj FBI a Tajná služba, najmä jej oddelenie zaoberajúce sa ochranou osôb, ktorého dvaja agenti mali vykonávať nad deťmi dozor. Alex Cross má pred sebou prekážky nastavené psychopatickým, no pritom geniálnym únoscom, ktorému sa darí jednostaj unikať. Čím hlbšie je vťahovaný do prípadu, a to nielen v racionálnej, ale aj v emocionálnej rovine, a čím je ním posadnutejší, tým širšie siete úkladov sa okolo neho rozprestierajú.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 1995 , Ikar (SK)Originální název:
Along Came a Spider, 1993
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize A pavúk prichádza. Přihlašte se a napište ho.
James Patterson a pořád je to stará, dobrá klasika.
Kniha se čte sama, napětí graduje až do finále.
Jeden z lepších thrillerů Jamese Pattersona.
Když už nevím, co čtenáři nabídnout, sáhnu po Pattersonovi. Byť jsem doposud nepřečetla jediného. Takže nastal čas ochutnávky.
A i když jsem neomylně sáhla po knize, která je o tom, co bytostně nesnáším (únosy a násilí na dětech), tak přiznávám, že mě knížka náramně bavila. Takže určitě poslední nebyla.
Ale opravdu bych nechtěla být Alenou Zatloukalovou, podepsanou pod redakční úpravou. Parádní ostuda. Hrubky, překlepy, grafické prohřešky. Nechápu.
Kniha A pavúk prichádza v seznamech
1999 | Sběratel polibků |
1996 | A pavouk přichází |
2015 | První láska |
2014 | Tváří v tvář |
2012 | Čarodějka a čaroděj |
Opravdu dobrá detektivka. Jen dost rušivě působilo, že se pořád řešilo, jakou má kdo barvu. Hvězdička dolů za to, že to vypadá na zrození dalšího nesmrtelného zloducha.