Nad propastí přehled
Jonathan Kellerman
Alex Delaware série
Alexu Delawareovi zavolá v noci bývalý pacient, nyní asi sedmnáctiletý Jamey Cadmus. Chlapec mluví nesouvisle, je v hluboké depresi a pravděpodobně i pod vlivem drog. Znepokojený lékař se okamžitě vydává za ním na psychiatrickou kliniku. Přijíždí ale pozdě, protože zjistí jen to, že Jamey právě uprchl. Vzápětí je proti Jameymu vzneseno obvinění ze šesti brutálních vražd, které otřásly celým Los Angeles. Chlapcovi zámožní rodiče najmou špičkového advokáta, jenž hodlá postavit obhajobu na faktu, že je Jamey schizofrenik a neodpovídá za své činy. Delaware však s takovouto diagnózou nesouhlasí a snaží se najít pravdu. Postupně se dostává do propletence událostí, na jejichž konci dospěje k šokujícímu zjištění o pozadí celého případu.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2001 , DominoOriginální název:
Over the Edge, 1987
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nad propastí. Přihlašte se a napište ho.
Hodně náročné čtení, v tomto díle se vše motá okolo definice Jameyho zdravotního stavu. Od začátku víte, že to bude všechno jinak a komplikované, pachatele se mi podařilo odhalit celkem brzy, ale opět se k němu autor dostává hodně spletitým způsobem. Rozhodně to není oddychové čtení, je potřeba vnímat náročnost textu, definice různých poruch a souvislostí ať už lékařských nebo osudů jednotlivců. Námět samotný naprosto skvělý, je to téma, které se řeší dnes a denně a lidí s různými diagnózami je spousty, stejně tak se dost často v reálném životě řeší způsobilost těchto osob za jejich činy. Zajímavým zpestřením byl profesní rozpor Alexe a Mila, který samozřejmě opět dobře dopadl.
Dvě hvězdy dávám tentokrát dolů za to, že okolo strany 300 mě text opravdu nebavil, autor opět zachází do podrobných popisů, přičemž hodně z nich mi přišlo tentokrát zbytečných, jelikož ztěžovaly vnímání textu a základního příběhu, který bych si mnohem více užila, kdyby autor tak 80 stran ubral. V této knize se projevila původní profese autora, která zvítězila nad tou spisovatelskou a pro ,,obyčejného" čtenáře to trochu zkomplikoval.
Knížka se ke mně dostala v originále, za mě celkem OK, i když jsem tak nějak od začátku tušila, jakým směrem se rozuzlení asi vyvine.
Kniha Nad propastí v seznamech
2008 | Svědkyně |
2014 | Zabiják |
2008 | Krevní test |
2005 | Našeptávač |
2010 | Moje druhé já |
Tak som sa prelúskal až do konca.