Vyvolený (2022) | Databáze knih

Vyvolený přehled

Vyvolený
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492489/bmid_vyvoleny-GRD-492489.jpg 4 68 68

Alex Verus série

Alex Verus je věštec, který vidí možné budoucnosti – jeho schopnosti ho už dostaly z mnoha svízelných situací. Jenže tentokrát to možná tak snadné nebude. Alex kdysi býval učedníkem temného mága a v jeho službách udělal spoustu věcí, na které není pyšný. Uprostřed zvěstí o návratu svého dávného mistra musí Alex čelit následkům svých přečinů v podobě mladého adepta, jemuž jde jen o pomstu. Alex sice změnil svůj život k lepšímu, obává se však toho, co si jeho přátelé – včetně učednice Luny – pomyslí o této temné minulosti. Jenže pokud mají riskovat život, potřebují vědět, za koho vlastně bojují…... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Fantom Print

Chosen, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyvolený. Přihlašte se a napište ho.

jitka_dankova
24.01.2025 5 z 5

Čtvrtý díl čtivé klučičí urban fantasy série s věštícím vyšetřovatelem v hlavní roli. Stačily vám ty předchozí tři díly, abyste chtěli sami být kamarádem hlavního hrdiny a máte ho rádi? Jestli ano, bude se vám i tento díl líbit. Je určený čtenářům, kteří chtějí o hlavním hrdinovi vědět více - o jeho minulosti, motivaci, o jeho pohnutkách. Děj byl tentokrát zdlouhavější, se spoustou filozofování a trochu méně akční, než jsme zvyklí. Kniha ale nabídla spoustu přemítání o tom, co je dobré a špatné a jestli a jak se může člověk změnit. A taky, že někdy nejde situaci ukončit tak, aby byli všichni spokojení... že neexistuje zázračné srdíčkové řešení s růžovými brýlemi. Jsem nadšená z toho, jak mi každý díl má pořád co nabídnout nového k přemýšlení! Krize v tomto díle ukázala sílu přátelství.

TaLu
10.01.2025 5 z 5

Série má stoupající tendenci. Výborný díl, ve kterém je naplno ukázané, že přes všechnu snahu nemusí něco dopadnout dobře. Svět totiž není jen bílý a černý. Alex Verus se pohybuje spíše ve stínech - různých odstínech šedé. Tentokráte ho pronásleduje ve vzpomínkách, ve snech, i ve skutečnosti jeho temná minulost a sklouzává ke hraně. Řešení problémů s pronásledovateli ho vede do temnoty, ve které může přijít i o své přátele. Odhalená minulost - konečně víme podrobnosti ! Moje oblíbená postava je Arachné !!
.........
"Vědí, že magie existuje, jenže očekávají, že se bude chovat jako....no, tak, jak si představují, že by se chovat mohla. ....Když se o ni budete pokoušet, aniž byste věděli, co děláte, je mnohem pravděpodobnější, že vám život zkomplikuje, než že vám pomůže."

Natty
05.01.2025 4.5 z 5

Výborný díl, dle mého zatím nejlepší ze série, příběh postav nestojí na místě a rozvíjí se, což mi v minulých dílech chybělo. Konečně se nám více poodhaluje samotný Verus a odkrývá se více z jeho temné minulosti. Tentokrát není jen ochráncem ostatních, ale musí bojovat i o své bezpečí a čelit vlastním démonům, což nemusí být vždy tak snadné, jak se může zdát.

Jsem velmi zvědavá, jak to bude s Anne a s událostmi na poslední straně knihy.

Chladné stopy, Útěk z pekla, a další knižní novinky (14. týden)

03.04.2022

Kniha Vyvolený v seznamech