Alfred Hitchcock 1 – Má oblíbená strašidla (20 povídek) přehled
Alfred Hitchcock , * antologie
Antologie obsahuje povídky různých autorů. Hororové povídky vybral Alfred Hitchcock. Povídky jsou napínavé, přiměřeně hrůzostrašné, často vynikají překvapující pointou. Úvodní povídka Ptáci náleží ke klasice v tomto žánru a i ostatní povídky lze zařadit mezi lepší průměr, bez odpudivých a surových popisů.
Literatura světová Horory Povídky
Vydáno: 1995 , ABROriginální název:
Alfred Hitchcock Presents: My Favourites in Suspense, 1959
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alfred Hitchcock 1 – Má oblíbená strašidla (20 povídek). Přihlašte se a napište ho.
Ne že by až tak přímo horrory u kterých by vám naskakovala husí kůže, ale antologie z těch lepších. Některé povídky jsem znala už z jiných výborů, ale naštěstí to byly právě ty, které si ráda přečtu znova.
Velmi povedený výběr. Povedený hlavně v tom, že byť všechny povídky nejsou vyloženě horrorové (některé jsou spíše do krimi, sci-fi nebo i fantasy), všechny dostávají názvu antologie a svým způsobem (u každé jinak a z jiného důvodu) z nich mrazí. Vskutku temné příběhy o tajemnu, zlu a podivných stínech okolo.
Kniha Alfred Hitchcock 1 – Má oblíbená strašidla (20 povídek) v seznamech
Jak se zbavit George / Ako sa zbaviť Georgea
1959
Jarní horečka / Jarná horúčka
1952
Krátké povídky od spousty autorů. Některé jsem už znal a jiné jsem četl poprvé. Celkem průměrná kniha která je jako na houpačce, něco je opravdu dobře napsané něco je slabší. Takže jsem spokojený a určitě dám další knihu.