Záhada krištáľovej lebky přehled

Záhada krištáľovej lebky
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550462/bmid_alfred-hitchcock-a-tri-patraci-alfred-hitchcock-a-traja.jpg 4 1 1

Jupiter sa otočil. Zrazu ho niekto schmatol zozadu. Skôr ako stihol zareagovať, na zápästiach pocítil textilnú lepiacu pásku. V priebehu niekoľkých sekúnd bol zviazaný. „Ak budeš kričať, budú problémy,“ ozval sa v tme za ním drsný hlas. Čosi zašuchotalo a z lesa sa vynorili tri tiene: Bob a Peter s rukami zviazanými za chrbtom a veľký svalnatý muž. V pravej ruke držal pištoľ. Traja pátrači idú pomôcť Jupiterovmu strýkovi odniesť starý nábytok z veľkého domu, ktorý sa má zbúrať. Netušia, že v ňom natrafia na nezvyčajnú záhadu. O dom sa však zaujímajú aj ďalší ľudia, chcú v ňom za každú cenu nájsť a ukradnúť tajomnú krištáľovú lebku, poslednú zo siedmich, povesťami opradených mayských lebiek, ktoré vraj mohli predĺžiť život. Podarí sa im vyriešiť staré tajomstvo a uniknúť nástrahám zločincov?... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladé letá

Die drei ??? und der Kristallschädel, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhada krištáľovej lebky. Přihlašte se a napište ho.

moničina
07.12.2024 4 z 5

Opäť ma to bavilo. Zaujímavá zápletka, dobre opísané prostredie a atmosféra v ňom, vtipné momenty a ako vždy predovšetkým výborne kamarátstvo. To vyústenie mohlo byť trochu lepšie urobené. Prekvapuje ma, že jednotliví autori stále aj po rokoch písania ešte stále dokážu vymyslieť zaujímavu zápletku. Kedysi som si myslela, že príbehy skončia pôvodnou sériou, nevedela som si predstaviť, že pátrači by mohli fungovať aj po ukončení detstva, ale funguje to perfektne. Som fanúšikom troch pátračov od 80- tich rokov, kedy som bola dieťa a zostala som fanúšik aj v terajšom mojom veku. A dokonca teenegerske príbehy série die Drei ma bavia viac ako pôvodne.

Kniha Záhada krištáľovej lebky v seznamech