Alicina síť přehled

Alicina síť
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544794/bmid_alicina-sit.jpg 5 450 450

Zuřila válka. Chtěly bojovat. A jaký boj nakonec svedly! „Postupuj jako s rovnicí. Rozlož ji. Najdi X,“ opakuje si studentka matematiky Charlie pokaždé, když se dostane do úzkých, a to se jí poslední dobou stává často. Neplánovaně otěhotněla, což pro svobodnou americkou dívku z jejích kruhů znamená společenskou diskvalifikaci. Na jaře 1947, kdy je panovačnou matkou zavlečena do Evropy na diskrétní potrat, se rozhodne cesty využít k něčemu zcela jinému: k pátrání po sestřenici Rose, která se ztratila v nacisty okupované Francii. Zanechá nic netušící máti v hotelu a vydá se do Londýna požádat o pomoc někdejší špionku z první světové války Evelyn Gardinerovou. Zatrpklá stárnoucí alkoholička sice nejeví chuť spolupracovat, jenže i ona se potřebuje vypořádat s démony minulosti. Nevyřešené hádanky bují jako plevel v kráteru po bombě a Charlie zjišťuje, že život není matematická úloha se správným či špatným řešením… Román byl inspirován osudem francouzské agentky Louise de Bettignies (1880–1918), nasazené během první světové války proti Němcům pod krycím jménem Alice.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

The Alice Network, 2017

Interpreti: Jitka Ježková , Vilma Cibulková

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alicina síť. Přihlašte se a napište ho.

Ivetaa
18.12.2024 5 z 5

Čtivý román podle skutečných událostí. Doporučuji přečíst, protože kvalitních příběhů o statečných ženách není mnoho. Ono vůbec význam žen na pozadí dvou sv. válek je zlehčován a často přehlížený.

tlllk
07.12.2024 audiokniha 5 z 5

Tieto príbehy z vojny sú pre mňa ako kúpeľ v ľadovej vode. Občas si ju naordinujem, lebo verím, že mi pomáha nastavovať morálne hodnoty a dáva mi spätnú väzbu na moje aktuálne problémy. Ale pri väčšej dávke by som sa stratil pod hladinou depresie. Aj teraz ma to ťahá k nejakej uletenej oddychovke aby sa duša zotavila.

FejKýý
27.11.2024 5 z 5

Tohle je třetí kniha co mám od autorky přečtenou. Opět to byl krásný, dojemný příběh. Zase se mi líbilo, že tam bylo něco podle skutečnosti a docela mě překvapilo, že v tomhle příběhu bylo opravdu dost osob, které opravdu existovali. Jsem ráda, že zase vím o dalších, co pro naší zemi hodně obětovali. Často dokonce svůj život. Hodně věcí bylo v knize smutné a byla bych ráda, kdyby to dopadlo jinak, ale bohužel tak už to chodí. Opět se mi líbilo, že tam byla linka z minulosti a ze současnosti. Více se mi líbila linka z minulosti, ale o to víc, byla děsivá. Už mě zbývá jen kniha Diamantové oko, tak jsem zvědavá. Podle anotace to zní úžasně. Zatím se mě tahle kniha líbila asi nejvíce z těch tří (Alicina síť, Lovkyně, Kód růže) co jsem od spisovatelky četla. 4,5*

Milování je dovednost jako každá jiná. Špatný člověk může být dobrým tesařem nebo kloboučníkem nebo dobrým milencem. Ta dovednost nijak nesouvisí s jeho povahou.

Jsou kluci, kterým je padesát, a chlapi, kterým je patnáct. Jde o to, co dělají, ne jak jsou staří.

Co na tom záleží, jestli vás něco děsí, když nezbývá než to udělat?

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Alicina síť v seznamech

v Mé knihovně255x