V podzemí Čachtického hradu přehled
Andrej Štiavnický
Alžběta Báthoryová série
1. díl >
Román predstavuje začiatok konca pohnutej životnej drámy Alžbety Bátoriovej, keď už bola formálnym výrokom Juraja Turzu odsúdená na doživotný žalár.
Literatura světová Romány
Vydáno: 2001 , Ikar (SK)Originální název:
V podzemí Čachtického hradu, 2001
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V podzemí Čachtického hradu. Přihlašte se a napište ho.
Pěkně navazující pokračování Čachtické paní, ale Nižňaský psal lépe. Doba, kdy jsem v mládí hltal ČP je už pryč, pro mne zbytečný návrat, když už jsem si zvykl na spoustu lepších a drsnějších knih. Kdo se o Alžbětu Bathoryovou zajímá nebude zklamán.
Je nepochybné, že celá kauza hraběnky Alžběty Báthoryové je plná intrik a zákulisního jednání. Tento příběh ale v mnohém vyznívá nepravděpodobně a samotná Hraběnka Alžběta Báthoryová je zobrazena nevěrohodně.
Kniha V podzemí Čachtického hradu v seznamech
Čachtice Alžběta Báthory, hraběnka, 1560–1614
2001 | V podzemí Čachtického hradu |
2004 | Čachtická paní před Božím soudem |
2002 | Alžbeta Bátoriová vo väzení a na slobode |
2013 | Vivat Čachtická paní! |
2008 | Kliatba Alžbety Bátoriovej |
Ja mam velmi rada historicke romany, ale toto ma az tak velmi nezaujalo. Nejak mi ani jedna postava neprirastla k srdcu, a viacero tych postav a ich dejovych liniek zostalo akoby otvorenych (Stanislav Turzo a jeho zena napr). Mozno ma dalsie knihy, venujuce sa aj tymto postavam, neviem,ale cele to zostalo pre mna take otvorene a slabo uchopene. A lutujem, ze som si nerobila ciarky, kolkokrat bolo v knihe pouzite slovo "hyena"...