Poušť v plamenech přehled
Alwyn Hamilton
Amání je neohrožená pistolnice a osud pouště jí leží v rukou. Pouštnímu národu země Mirádži vládnou smrtelníci, ale v divokých, holých pustinách se pořád potulují mystická stvoření z dávných pověstí a někde prý stále čarují i samotní džinové. Na městečku Prachov ale nic mystického ani magického není a Amání se už nemůže dočkat, až z něj zmizí. Jestli zde zůstane, jejím osudem je skončit „buď provdaná, nebo mrtvá“, takže se Amání hodlá z Prachova dostat za pomoci své ostré mušky. Když se na střelecké soutěži setká s Jinem, tajemným a neskutečně přitažlivým cizincem, usoudí, že našla ideální únikovou cestu. Ale za celé roky, kdy fantazírovala o útěku z domova, se jí určitě nesnilo, že odsud uteče před vražednou sultánovou armádou s uprchlíkem hledaným za velezradu na mytickém koni. A určitě nečekala, že se do toho uprchlíka zamiluje… nebo že jí mladík pomůže odhalit mocnou pravdu o tom, kdo Amání opravdu je.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , CooBooOriginální název:
Rebel of the Sands, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poušť v plamenech. Přihlašte se a napište ho.
Tak to bylo skvělé čtení. Tahle kniha má všechno, co mám na knize ráda.. A hlavně ve vyváženém množství. Akce, romantika, zajímavý děj, originální spojení westernu s pouštní mytologií a sympatické postavy. Hlavní hrdinka není otravná, používá hlavu a umí být i vtipná.
2022/7
K téhle knize jsem se konečně dostala asi po čtyřech letech, co ji mám. Má zajímavý neobvyklý námět (YA western, pecka), postavy nejsou otravné (což z pohledu čtenáře staršího než hlavní hrdinové beru jako velké plus), celkově docela příjemné čtení, i když trochu průměrné čtivostí. Solidní 3,5*, zvlášť čtenářům tak kolem 15 doporučuju.
Kniha Poušť v plamenech v seznamech
pouště pro dívky pro mládež pro dospívající mládež (young adult) nadpřirozené schopnosti
Pěkná obálka. A zde mám chuť tuto recenzi ukončit.
Hlavní hrdinka je krásným opakem všech ostatních YA - ta jede vždycky sama na sebe. A plot twist na konci je uvěřitelný... asi jako to, že v poušti létají jednorožci. Měla jsem problém s dějovou linkou, nedotaženými postavami, neuvěřitelnými zvraty a co především - s postavou hlavní hrdinky, která byla vrcholem nsympatičnosti a její chování bylo čistě náhodné. Upřímně se vůbec nedivím, že knížka nebyla dopřekládána.