Americké války - Fakta a Realita přehled

Americké války - Fakta a Realita
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449411/bmid_americke-valky-fakta-a-realita-L1F-449411.jpg 4 2 2

Smyslem této knihy je odhalit pravdu skrývající se za mnoha iluzemi. My, Američané, se pevně držíme našich hodnot cti, pravdy a soucitu. Ohledně naší role ve světě jsme sebejistí a máme realistické představy o světonázoru. Tyto hodnoty jsou nám předkládány našimi lídry, coby důvody k našim válkám: naše tažení za demokracií je počestné a zcela jistě pomáhá ostatním zemím dokonce i v případě, že zkratka k němu může vést skrze období nesnesitelného utrpení. Ale možná si jen lžeme do kapsy. Zbytek světa nám říká, že se mýlíme. Možná pravdu nedokážeme najít, možná jsme k ní lhostejní, nebo jsme příliš vtaženi do našich běžných životů, abychom měli čas pochopit širší souvislosti, které nám tak okatě předkládá zbytek světa. Toto je smysl knihy - ukázat, jak válečné iluze zamlžují námi opěvované hodnoty a zdůraznit důležitost pochopení hrůzné reality válek. Americké války: Iluze a realita jsou rozděleny do šesti sekcí, přičemž každá z nich se zaměřuje na naše vznešené lidské hodnoty. V rámci každé sekce budou iluze spojené s našimi hodnotami konfrontovány s fakty, obrazy a poznatky, které přijímáme jako realitu.... celý text

Literatura naučná Politologie, mezinárodní vztahy Vojenství
Vydáno: , Bodyart Press
Originální název:

American Wars: Illusions and Realities , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Americké války - Fakta a Realita. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Psaran
03.10.2023 2 z 5

Kniha je naprosto otřesně přeložená (namísto Chile překladatel píše "Čile"). Některé věty moc nedávají smysl, někde jsou vysloveně nesmysly (např. jak vojenský lékař v Iráku měl psychické problémy kvůli ošetřování vojáků a Íránců). Vše doplněno i o gramatické chyby. Na některých stránkách je dokonce nějak rozhozeno řádkování, takže ani s formátováním si vydavatel nedal moc práce.

Jinak kniha je rozděla do řady krátkých kapitol, které mají rozdílné autory. Některé kapitoly se dají číst docela dobře, některé hůře, a některé jsou spíše vylévání si emocí. Kdo čeká pouze fakta (jak je napsáno v názvu knihy), bude zklamán. Na druhou stranu je to pohled z jiné strany, a do určité míry může člověka obohatit. Jako největší přínost považuji to, že se místy odkazuje na události nebo na skutečnosti, které nejsou obecné známé.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Americké války - Fakta a Realita v seznamech

v Přečtených3x
v Doporučených1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit3x

Autorovy knížky

Paul Buchheit
americká
2020  70%Americké války - Fakta a Realita