Americký derviš přehled
Ayad Akhtar
Jaké je to být muslimem a Američanem zároveň? Strhující román o muslimské rodině žijící v USA, jež se snaží vyrovnat s vírou, vlastní identitou a svým místem ve společnosti v 80. letech minulého století, tedy ve světě před 11. zářím. Brilantně napsaný a emočně silný příběh o střetu náboženství a moderního života z pera Američana pakistánského původu Akhtara Ayada, který se dočkal uznání kritiky po celém světě.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2012 , Knižní klubOriginální název:
American Dervish, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Americký derviš. Přihlašte se a napište ho.
Moc pěkná kniha, která umožní nakouknou pod pokličku muslimské kultury. Příběh, který mě velmi rychle vtáhl do děje, možnost přečíst si pár pasáží z Koránu a celou dobu se jen divit jak to v této kultuře vlastně funguje - mrazení v zádech a po přečtení pocit velkého smutku.
Kniha byla celkem dobrá, střídaly se nudné pasáže s těmi zábavnějšími, ale tak je to asi u každé knihy. Přiznám se, že jsem přeskakovala verše z Koránu, protože mně nezajímají. Jinak hodnotím příběh pozitivně a jestli jsem aspoň trochu litovala Mínu? Ne, sama si za to mohla.
Knižní novinky (14. - 31. 12.)
13.12.2012
Kniha Americký derviš v seznamech
Pohled na život v Americe očima dospívajícího chlapce.