Anděl smrti přehled

Anděl smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537164/bmid_andel-smrti-662a730bc40f6.png 4 378 378

Když najde detektiv šéfinspektor Erika Fosterová vysoce postaveného politika Nevilla Lomase nahého, svázaného a mrtvého ve vlastní posteli, vedení Metropolitní policie rychle rozhodne, že jeho smrt není potřeba vyšetřovat. Případ je odložený, ovšem jen do chvíle, kdy je nalezena mrtvá i nadějná fotbalová hvězda. Erika a její tým navíc s těmito vraždami spojí i smrt známého režiséra. Policie už nemůže ignorovat to, co je očividné: v Londýně řádí sériový vrah, který si chce vyřídit účty. Výsledky vyšetřování jsou ovšem trochu matoucí. Na záběrech z průmyslových kamer se objeví pět podezřelých žen... a všechny jsou si k nerozeznání podobné. Při pátrání po jejich totožnosti Erika několikrát narazí na zmínku o sexuální pracovnici, která má špínu na tolik vlivných mužů, že to znervózňuje i ty nejmocnější politiky a vedení Metropolitní policie. Čas do dalšího útoku vraha se krátí a je na Erice, aby rozpletla síť důkazů a zodpověděla zásadní otázky: Co spojuje oběti dohromady, kdo další je zapleten do skandálu a jak daleko jsou mocní ochotní zajít, aby ochránili své vlastní zájmy?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: audiokniha , Cosmopolis
Originální název:

Lethal Vengeance , 2024


Interpreti: Martin Stránský
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anděl smrti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (90)

VercaV
včera 4 z 5

(SPOILER) Můžete mi prosím nekzdo říct, proč to má otevřený konec? Že mi tam prosím chybí nějaké stránky, kde je to vyřešené. Prosím.

Jako vážně, nesnáším otevřené konce, obzvláště bez vidiny, že to bude v dalším díle dořešeno. Jinak byla kniha skvělá, hltala sem každé slovo, lehke napětí, střídání minulosti a děje s Annabell a Eriky je vždy super, kratší kapitoly. Erika se výjimečně zas tolik nedohadovala s vedením nebo nedělala toho tolik moc proti všem. Mám ráda její tým a její cit pro věc, například že nevěřila nové člence týmu. Taky, že bylo víc jejího osobního života.

Normálně bych hodnotila plným počtem, i když to bylo slabší než ostatní díly, víc takové klidné, ale to mi vůbec nevadilo. Ale za ten konec nemůžu jinak. Strašně doufám, že další díl bude pokračovat tam, kde to skončilo a ne že se jen jednou větou zmíni jak to dopadlo a jdeme dál. Doufám, že se bude vyšetřovat na posledni vražda v epilogu, záhadný muž v šedém obleku a dotahne se soud do zdarneho konce. Až příliš mnoho otázek na konci knižnky.

AltaMari
předevčírem 5 z 5

Chytré, vtipné, s originální prvky, děj má spád. Sympatická a nebojácná vyšetřovatelka, které nejde vždy vše hladce, ale nešetří úsilím, aby vše vyřešila.


nada3314
předevčírem 4 z 5

Miluji detektivky Roberta Bryndzy a sérii s Erikou mám o malý chloupek radši než s Kate. Ale tento díl mi nesedl tolik, jak jsem doufala a jak jsem se moc těšila. Ono se to dalo asi i čekat, protože takové tempo jaké autor zvolil, se nedá udržet. Celou sérii jsem vždy hodnotila plným počtem – 5 hvězdami, je mi to moc líto, ale tady musím trochu snížit na 3,5 hvězdy. Trochu se vytratilo napětí a i osobní život Eriky se tak nějak zastavil a nikam se neposouvá. S Erikou jsme tak nějak plus mínus stejně staré, tak jsem se do ní vždy dokázala vcítit, ale teď mi přijde, že ji něco chybí. Moc bych jí přála životní posun. Co se týká vyšetřování a vraha, tam jsem byla spokojená, originální, neotřelé ještě jsem nic takového nečetla a přišlo mi to fajn. Nechci, aby to vyznělo, že příběh není dobrý – příběh je dobrý, ale né tak jako ty předchozí. Stále se jedná o jedny z nejčtivějších detektivních sérií, které mám rozečteny.
Na další díl se moc těším, a jestli to bude Erika nebo Kate, je mi jedno na obě holky se těším stejně.

všechny komentáře

Související novinky (14)

Žebříček nejprodávanějších knih (24. týden)

21.06.2024


10 nejčtenějších knih (červen)

15.06.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (23. týden)

12.06.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Anděl smrti v seznamech

v Právě čtených65x
v Přečtených513x
ve Čtenářské výzvě101x
v Doporučených39x
v Knihotéce245x
v Chystám se číst373x
v Chci si koupit116x
v dalších seznamech4x

Autorovy další knížky

Robert Bryndza
britská, 1979
2016  85%Dívka v ledu
2017  86%Noční lov
2019  85%Kanibal z Nine Elms
2018  90%Do posledního dechu
2017  90%Temné hlubiny