Anděl temnoty přehled
Caleb Carr
Dr. Laszlo Kreizler série
< 2. díl
Píše se rok 1897 a z New Yorku se za rok stane druhé největší město světa. Dolní Manhattan má nejrizikovější chudinskou populaci. O tom dobře ví Laszlo Kreizler, jeden z prvních lékařů na světě, který se věnuje soudní psychiatrii, a hrdina románu, jehož si autor přenesl ze svého velmi úspěšného historického thrilleru Psychiatr. V napínavém příběhu se opět setkáváme s ním i jeho spolupracovníky a jejich napínavé pátrání se rozvine, když kdosi unese dceru španělského diplomata. Stopy míří k jisté zdravotní sestře a z ní se vyklube členka jednoho z místních gangů, podezřelá z vraždy vlastních dětí.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2019 , KalibrOriginální název:
The angel of darkness, 1998
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anděl temnoty. Přihlašte se a napište ho.
Opět jsem se setkala s postavami předešlého románu Psychiatr a opět hodnotím vysoko.Román je více historický než detektivní,ale děj je svižný,vyprávění má spád a vyšetřovací tým je plný zajímavých postav.Jsme opět svědky počátků kriminalistické profese,tvoření profilu vražedkyně,hledání jejích pohnutek.Autor nás zavede do soudní síně a provede nás procesem až k nepředvídatelnému závěru,kdy se na chvíli vrací na scénu Teddy Roosevelt,aby svou neutuchající energií pomohl svým přátelům.
Výborná směsice fikce ,faktů ,vymyšlených a skutečných postav.
První díl série jsem nečetla, tak je nemůžu porovnat. V prvních asi 200 stranách jsem myslela, že čtení vzdám, děj se táhl, bylo to takové nic moc. Nicméně pak se rozjel perfektní příběh, zajímavý, s různými zvraty a jsem ráda, že jsem knihu neodložila a dokázala dočíst. Nakonec to byl pěkný detektivní příběh
Knižní novinky (27. týden)
01.07.2019
Kniha Anděl temnoty v seznamech
Španělsko únosy dětí zločinecké bandy
1999 | Psychiatr |
2001 | Anděl temnoty |
2013 | Legenda o Brokenu |
2002 | Dějiny terorismu |
Knihu jsem měl delší dobu v knihovně a těšil jsem se, už i dle komentářů, až se do ni začtu. Nicméně, jsem zklamán. Prvních 200 stran, které měly připravit na děj mě div neunudily. Pak se příběh rozběhl, ale zhruba v půli se opět začal táhnout a závěr to už moc nezachránil. Ačkoli oceňuji popis z historického hlediska, ačkoli oceňuji výběr postav a i výběr tématu, tak si kniha nezaslouží více než průměrné tři hvězdy. 660 stran bylo zby
tečně mnoho.