Andělin popel přehled
Frank McCourt
Autobiografické vyznání, vzpomínky stárnoucího muže na dětství a mládí, které prožíval v třicátých a čtyřicátých letech v Irsku. Zpráva o neuvěřitelně strádajícím, ale sounáležitém a často komickém životě irské rodiny vypovídá nejen o životních zvratech a stereotypech, ale také o dobové atmosféře této éry dvacátého století. Tragikomické autobiografické vyznání je působivým dokladem ryzího irského naturelu, sepsané s hlubokým citem a velikým stylistickým uměním.... celý text
Literatura světová Romány Biografie a memoáry
Vydáno: 2003 , AcademiaOriginální název:
Angela's Ashes, 1996
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Andělin popel. Přihlašte se a napište ho.
Kniha vypráví příběh malého chlapce, který žije v 30. letech v chudém irském Limeriku, popisuje jeho dospívání a velký sen dostat se do Ameriky. Doporučuji.
Pro mne příjemná knížka. Oceňuji styl a hlavně kombinaci tragikomična a nadsázky, vyvažující potenciální patos.
Ocenění knihy (3)
1996 -
Los Angeles Times Book Prize
(Biography)
Kniha Andělin popel v seznamech
zfilmováno Irsko vzpomínky dětství 30. léta 20. století chudoba, bída Pulitzerova cena 40. léta 20. století autobiografie
Skoro čtyři sta stránek plných hladu, strádání, bídy. Tak to je blbý. Ale odvyprávěné s lehkostí a nadhledem. A hodně se toho o Irech dozvíte a pochopíte.