Pád přehled
Lauren Kate
Některým andělům je souzen Pád. Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé – v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod. A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného – a dává to jasně najevo –, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit... i kdyby ji to mělo zabít.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2011 , Knižní klubOriginální název:
Fallen, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pád. Přihlašte se a napište ho.
Po několika letech jsem se rozhodla si knihu znovu přečíst. A musím říct, že to nebyla taková zábava, jako když mi bylo náct.
HODNOTENIE CELEJ SÉRIE:
Tieto neskutočne krásne obálky za sebou ukrývajú romantickú fantasy oddychovku. Nápad je celkom zaujímavý, ale príbeh ma nezaujal natoľko, aby som s nedočkavosťou otáčala stránky.
Prvá časť mi prišla ako čistá romantika a všetko to okolo Luce a polepšovne len ako narýchlo vytvorená kulisa, nech je to akože zaujímavejšie. Ale neskôr sa do toho autorka vžila (na môj vkus miestami až príliš) a ponúkla nám celkom prepracovaný svet padlých anjelov a aj pomerne zaujímavú zápletku. Podľa mňa táto séria stojí za prečítanie. Ak z nej aj nepadnete na zadok, aspoň si oddýchnete.
Kniha Pád v seznamech
v Přečtených | 3 391x |
v Mé knihovně | 850x |
láska zfilmováno americká literatura andělé milostný trojúhelník padlí andělé pro dospívající mládež (young adult)Autorovy další knížky
2011 | Pád |
2011 | Muka |
2012 | Vykoupení |
2014 | Slza |
2012 | Zamilovaní andělé |
Začala bych tím, že jsem viděla nejprve film v roce 2022, a až letos jsem si přečetla první knihu ze série. Je mi jasné, že se nedá natočit film přesně dle knihy, ale tady bylo ve filmu dost věcí jinak a v jiné časové posloupnosti. To hlavní z knihy ve filmu je, ale ne úplně přesně jako v knize.
Například v knize nevidí Luce svoje minulé životy s Danielem. V první knize, abych byla přesnější. Ve filmu vidí střípky z jejich společných životů.
Ve filmu je lépe zpracovaná scéna, kdy Daniel vypráví a vysvětluje Luce za pomoci popisu grafického románu, který kreslí, že se setkávají každých sedmnáct let... V knize je po jeho vysvětlování Luce vyděšená a uteče.
Je to zkrátka jiné.
A obě zpracování se mi líbila.
Kniha byla místy docela roztahaná, místy trochu nudná, ale scény Daniela s Luce byly fajn. Dávno už nejsem cílovka, ale pořád mám pro tento typ knih (a filmů) slabost.
Přiznám se, že nevyhledávám nic s náboženskou tématikou a ani andělé mě moc neberou. Ale tady to bylo podané tak, že mě to vtáhlo do děje.
Škoda, že nebyly natočené i další knihy ze série.
Naštěstí mi ale zůstávají právě knihy, které mi odhalí, jak příběh Daniela a Luce dál pokračuje.