Pád přehled
Lauren Kate
Andělé / Padlí anjeli série
Některým andělům je souzen Pád. Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé – v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod. A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného – a dává to jasně najevo –, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit... i kdyby ji to mělo zabít.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2011 , Knižní klubOriginální název:
Fallen, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pád. Přihlašte se a napište ho.
Vždycky jsem si chtěla přečíst nějakou knihu s "andělskou tématikou". Bohužel tohle bylo šlápnutí vedle.
Ze začátku mi to připadalo zajímavé, ale čím víc jsme se seznamovali s postavami - především s hlavní hrdinkou - tím víc mě to štvalo. Autorka z Luce udělala nesnesitelnou hlupačku, nad jejímž chováním musel občas lomit rukama snad každý čtenář.
V některých kapitolách byl děj dost nezáživný, takže se mi bezesporu brzy vykouří z paměti a krom toho se tu vyskytovaly i různé myšlenky, které mi připadaly dost mimo.
Zfilmovaná verze byla o kapku lepší - především v tom, že Luce působila mnohem inteligentněji a Jeremy Irvine je zkrátka fešák a sympaťák.
Dočítat tuto sérii však rozhodně nebudu. Za sebe říkám, že jsou mnohem lepší knihy, které si zaslouží můj čas.
V některých částech se kniha zbytečně táhla. Doufám, že další díly budou lepší. Námět není špatný, zůstalo spoustu věcí, co není objasněno, takže směr příštích dílů je jasný.
Kniha Pád v seznamech
v Přečtených | 3 374x |
láska zfilmováno americká literatura andělé milostný trojúhelník padlí andělé pro dospívající mládež (young adult)
HODNOTENIE CELEJ SÉRIE:
Tieto neskutočne krásne obálky za sebou ukrývajú romantickú fantasy oddychovku. Nápad je celkom zaujímavý, ale príbeh ma nezaujal natoľko, aby som s nedočkavosťou otáčala stránky.
Prvá časť mi prišla ako čistá romantika a všetko to okolo Luce a polepšovne len ako narýchlo vytvorená kulisa, nech je to akože zaujímavejšie. Ale neskôr sa do toho autorka vžila (na môj vkus miestami až príliš) a ponúkla nám celkom prepracovaný svet padlých anjelov a aj pomerne zaujímavú zápletku. Podľa mňa táto séria stojí za prečítanie. Ak z nej aj nepadnete na zadok, aspoň si oddýchnete.