Anežka Česká: Cesta lásky a víry hrdé Přemyslovny přehled
Hana Parkánová-Whitton
Anežka Přemyslovna a Jindřich, syn císaře Fridricha II., v sobě našli zalíbení. Vše nasvědčuje tomu, že jejich štěstí nic nestojí v cestě. Jenže zatímco Anežka se připravuje na roli královny, Jindřich podlehne kouzlu Markéty Babenberské a ožení se s ní. Záhy pochopí, jaké chyby se dopustil, a snaží se získat zpět lásku pokořené, přesto hrdé Přemyslovny.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anežka Česká: Cesta lásky a víry hrdé Přemyslovny. Přihlašte se a napište ho.
Posloucháno jako audio kniha a musím říci že velmi hezky namluvena. Příběh mne také zaujal, ale některé romány od této autorky se mi líbily více.
Kniha Anežka Česká: Cesta lásky a víry hrdé Přemyslovny v seznamech
svatá Anežka Česká, cca 1211–1282 historické romány historické romance
2007 | Anna Česká: Dcera Karla IV. na anglickém trůnu |
2009 | Eliška Přemyslovna |
2006 | Zimní královna |
2011 | Anna Falcká |
2021 | Adam ze Zbraslavi a případ královského levobočka |
Dobře namluvená audiokniha v podání Jaromíra Meduny a Jitky Ježkové s hudebním a zvukovým doprovodem. Moc hezky se mi poslouchala. Historicky
možná nepřesné, ale důležité body ze života Anežky Přemyslovny celkem sedí. Kdo ale čeká kvalitní historický román, tak si na své nepřijde. Většina děje je věnována hlavně jejímu vztahu k Jindřichovi a je psaná spíše ve stylu jednoduchého zamilovaného dívčího románku.