Angelika Pintířová - Padá mi to z nebe přehled

Angelika Pintířová - Padá mi to z nebe
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457013/bmid_angelika-pintirova-pada-mi-to-z-neb-YOg-457013.jpg 4 110 110

Sestra mezi divadlem, médii a pasťákem. Jak může přežít řeholnice v pasťáku? Jak se ošetřuje prezident? Jak hovořit o víře v dnešní době? Jaké to bylo, vstoupit za komunistů do tajné řehole? Může řeholní sestra sledovat MS v hokeji, pít pivo a být aktivní na Facebooku? Nebo dokonce mít v rozhlase svůj pořad a kamarády mezi předními sportovci? Tyto a mnoho další otázky zodpovídá v knižním rozhovoru boromejka Angelika Pintířová. Dotýká se nejen palčivých témat dnešní doby, jako je rozpad rodinných vztahů, dědictví komunismu v nás či výchova delikventní mládeže, ale dává nahlédnout i do svého životního příběhu. Patří do něj šťastné dětství na vesnici, ochotnické divadlo, utajený život řeholnice za komunismu, studium na DAMU, cestování po Sibiři či jízda na koloběžce. Je to příběh řeholnice, které celý život padají z nebe nejrůznější výzvy. A ona je zvedá!... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Angelika Pintířová - Padá mi to z nebe. Přihlašte se a napište ho.

Maki229
dnes 5 z 5

Sestru Angeliku mám ráda a pravidelně na Českém rozhlase poslouchám její pořad. Sympatické je, jak umí skloubit řeholní život s tím pro nás "běžným". Je to ovšem její součástí a vším se prolíná radost. Ta je v životě důležitá, taky zodpovědnost a pokora, jenomže ta radost to tak celé prosvětlí a pak je člověku lépe. Což je vidět v péči o nemocné a taky inspirující v její práci s mladými při učení dramatické výchovy a dalších předmětů nebo také vychovatelkou v pasťáku.
Jako bonus jsem zde našla 2 inspirující knihy : Tichá srdce – kláštery a jejich lidé a druhá je Žena v době katedrál.

Jirinamac
10.10.2024 5 z 5

I když jsem nevěřící, tak tyto knížky rozhovorů čtu ráda a zajímají mě příběhy lidí, které životem vede víra v Boha. Sestra Angelika toho prožila hodně a má o čem povídat, je velkým přínosem pro potřebné od dětství, mládí až po smrt a je úplně jedno, jestli jste věřící nebo nevěřící.

Han-nah
12.05.2024 5 z 5

Rozhovor s Boromejkou, sestrou Angelikou je velice přínosný. Obyčejně, ale velice krásně vypráví o svém životě od svého dětství. O víře, studijích, zážitcích, celé se to dá shrnout, její celoživotní poslání.
Říká se, že Bůh nandá každému tolik, kolik unese. Této živelné, charismatické ženě toho ale dal. Vše zvládá obdivuhodně a nezištně.
Pro mou bývalou kolegyni, která odjela v roce 89 do Říma na kanonizaci Anežky české to byl impuls poznání a přešla k řádu. V našem městě máme Boromejky, které se podílejí nejen se zdravotní pomoci v Charitě a Gaudiu, ale i na ostatních činnostech, které spojují lidi věřící i nevěřící. Hodně se věnují i dětem ze sociálně slabých rodin. Jsou tu vždy pro druhé, plné lásky, pochopení a s nabídkou pomoci.

Kniha Angelika Pintířová - Padá mi to z nebe v seznamech