Anglické listy přehled
Karel Čapek
Cestopis je založen na vtipných postřezích a vtipných vyjádřeních. Autor jej nezatěžuje slovníkovými či historickými poznatky, všímá si lidí a všedních věcí, jako anglických parků, ulic, muzeí, nedělí s jejich nudou, klubů, zoologických zahrad, katedrál, venkova, Skotska, universitních měst, přičemž nejobjevnější poznatky získává ze svých neobvyklých pohledů na lidi a věci.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anglické listy. Přihlašte se a napište ho.
Nemusíte nikam jezdit, jen si sednete na zahradu, přikryjete se dekou, popíjíte černý čaj, čtete a procestujete celé království.
Tento žánr já moc ráda nemám, ale tato knížka mě vskutku zaujala a naučila něco nového o historii.
Vybrala jsem si ji, protože jsem chtěla přečíst něco od Karla Čapka a měli jsme číst cestopis. Velmi mě zaujala forma psaní knížky, jak je celá knížka rozdělena do několika částí. Každá část vypovídala o tom, kde byl a co tam zažil. I když už nečtu knížky s ilustracemi, tak pro tentokrát jsem ráda, že tam byly. Přiblížili mi jak to v té Británii vypadalo a vtáhlo mě to více do děje.
Asi bych si jí i klidně někdy zase přečetla a také bych se jela podívat do Velké Británie, abych viděla všechnu tu krásnou přírodu i města, která tam popisuje.
Kniha Anglické listy v seznamech
Anglie Londýn česká literatura Skotsko fejetony Wales cestopisy Karel Čapek, 1890-1938 Edinburgh klasická literaturaAutorovy další knížky
1948 | Bílá nemoc |
2004 | R.U.R. |
2017 | Válka s Mloky |
2009 | Dášeňka čili Život štěněte |
2004 | Matka |
Karel Čapek charakterizuje anglickou povahu, upozorňuje na kulturní rozdíly a vyjadřuje svůj respekt k britským tradicím. Podle mě by to žádný spisovatel nenapsal lépe.