Anglické listy (1924) | Databáze knih

Anglické listy přehled

Anglické listy
https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76808/anglicke-listy-76808.jpg 4 630 630

Cestopis je založen na vtipných postřezích a vtipných vyjádřeních. Autor jej nezatěžuje slovníkovými či historickými poznatky, všímá si lidí a všedních věcí, jako anglických parků, ulic, muzeí, nedělí s jejich nudou, klubů, zoologických zahrad, katedrál, venkova, Skotska, universitních měst, přičemž nejobjevnější poznatky získává ze svých neobvyklých pohledů na lidi a věci.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anglické listy. Přihlašte se a napište ho.

ales1009
24.03.2025 4 z 5

Ač tedy byla tato kniha vydána již před 100 lety, mnohé na dnešní Anglii, chcete-li Velké Británii sedí i dodnes, tedy i přes mohutné změny ve složení obyvatelstva. Takže se Karlovi povedlo dokonale zachytit anglická města a rovněž i anglický venkov. Některé vyobrazení či samotný popis Angličanů je vyloženě vtipný a čtenář se zasměje. A souhlasím, přístav v Plymouthu je opravdu krásný. Každopádně spíše doporučuji si knížku přečíst po tom, co Anglii navštívíte.

martianekk
17.12.2024 4.5 z 5

Karel Čapek charakterizuje anglickou povahu, upozorňuje na kulturní rozdíly a vyjadřuje svůj respekt k britským tradicím. Podle mě by to žádný spisovatel nenapsal lépe.

ZuzanaK.
30.04.2024 5 z 5

Nemusíte nikam jezdit, jen si sednete na zahradu, přikryjete se dekou, popíjíte černý čaj, čtete a procestujete celé království.

Kniha Anglické listy v seznamech

v Mé knihovně230x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)