Jak nemít na pikniku o jeden sendvič míň přehled

Jak nemít na pikniku o jeden sendvič míň
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/308961/bmid_jak-nemit-na-pikniku-o-jeden-sendvi-IGi-308961.jpg 4 52 52

Anglické příhody série

Řekne-li se v Anglii o někom, že má na pikniku o jeden sendvič míň, znamená to, že je dotyčný excentrik, který to nemá v hlavě zcela v pořádku. Podobné rčení se jistě hodí na manželskou dvojici, která se přistěhuje do Kingstonu, malebné vísky nedaleko Oxfordu, kde už nějakou dobu žije Češka Hana se svým anglickým manželem Williamem. Ti se mezitím po létech konečně zařadili téměř mezi starousedlíky, a tak se zájmem sledují nelehké sžívání nových přistěhovalců s tradičním a poněkud konzervativním Kingstonem. A ani tentokrát není o dramatické situace a barvité příhody nouze!... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak nemít na pikniku o jeden sendvič míň. Přihlašte se a napište ho.

bigbabe
11.01.2022 2 z 5

Já vždy kromě obsahu hodnotím i kabát. Tato kniha je "nová" na kvalitním papíře s trochu žlutými stránkami, mohly by být bělejší. Jsem zvyklá číst až do úplné tmy. Řádkování, zarovnání a tisk je pro čtenáře přívětivý.
K obsahu: zdá se mi to trochu staromilské jako by se v Anglii zastavil čas. Je to trochu jak z doby Pýcha a předsudek. Ve starých knihách je to příjemné, v moderní literatuře mi to přijde dost divné, řešit, co můžete nebo nemůžete a jakou formou říct před sousedy nebo dokonce před manželem mi přijde ulítlé.

dagmar139
04.11.2020 4 z 5

Další z příhod v Anglii. Nevynecham žádnou. Pro mne příjemný a milý relax.

rozvera
10.02.2020 5 z 5

V tomto příběhu autorka píše o svém druhém domovu, vesnici nedaleko Oxfordu, který získala po sňatku s anglickým manželem a zamilovala si jej. Krásnou češtinou s bohatými výrazovými prostředky provází čtenáře krajem s nedalekou řekou Temží , přírodou i památkami. S laskavým humorem vypráví o rázovitých sousedech, glosuje veselé i vážné příhody vesnických obyvatel. Také jsem se dověděla, proč má knížka tak neobvyklý název, který má i v češtině podobný ekvivalent a sice ve rčení o člověku, který má tzv."o kolečko méně". Celé vyprávění ve mně navodilo pocit dobré pohody.

Kniha Jak nemít na pikniku o jeden sendvič míň v seznamech