Poznamenaní stíny přehled

Poznamenaní stíny
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470686/bmid_poznamenani-stiny-WVG-470686.png 4 21 21

Anki Karlsson série

1. díl

Po smrti nemocného manžela se Anki Karlssonová těší na nový život. Konečně se začne věnovat své zálibě z dětství – jezdectví. Opouští Stockholm, kupuje dva islandské koně a stěhuje se do malé gotlandské farnosti Mullvalds. Tam hodlá vyrážet na projížďky krásnou přírodou a užívat si příjemný život důchodkyně. Sotva si ale začne vybalovat věci, idylka se rozplyne. Někdo úmyslně poničí vnitřek kostela a na oltářním plátnu zanechá krvavé stopy. Brzy nato u Anki ve stáji leží cizí otrávený kůň. Když se k tomu všemu na její zahradě najde mrtvola, všichni ji začnou podezírat. Společně s Tryggvem, kriminálním vyšetřovatelem v důchodu, který k ní ze začátku není nejpřívětivější, dělá Anki vše pro to, aby zjistila, kdo narušuje klid v Mullvalds. Poznamenaní stíny je první díl detektivní série o Anki Karlssonové.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Vendeta

Av skuggor märkt, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poznamenaní stíny. Přihlašte se a napište ho.

VerStetinova
14.11.2024 3 z 5

Takhle: nejedná se o žádný velký zázrak, já bych to označila za takovou "feel good" detektivku.
Prostě stará bába, která do všeho strká nos, venkov, koně, koláčky...
Rozuzlení není šokující, plyne to tak pozvolna, a to já mám vlastně jednou za čas ráda.

soukroma
26.06.2024 4 z 5

(SPOILER) Variace na venkovskou britskou detektivku se vším všudy, včetně aristokracie, fary (ovšem presbyteriánské, s mladou farářkou), kostela a koní. Až na to, že se odehrává v moderní době na švédském ostrově Gotland, kde ve vesnici převažují důchodci, ovšem aktivní, prosti neduhů a bolestí stáří - dlouhé procházky, jízdy na kole a trysk na koni... Vražedná zbraň ale originální, staré zarezlé, ale ostré ostruhy.
Pomalé, nijak zvlášť oslnivá zápletka a rozuzlení, ani žádný extra styl či sympatičtí hrdinové, ale četlo se to nad podiv dobře a rychle. 75%

Horselen
01.09.2021 5 z 5

Jestli čekáte důmyslně zpracovanou detektivku s několika dějovými linkami a špatnými kroky á la Nesbø, pravděpodobně budete zklamaní.
Po knize jsem sáhla zejména kvůli propojení zápletky a koní.

Jedná se o jednoduchý příběh ani ne moc strašidelný, soustředí se hodně na popis prostředí.
Množství postav není tak velké, abyste přehlédli vraha. Každopádně i tak jsem si knihu užila.

Knižní novinky (29. týden)

18.07.2021

Kniha Poznamenaní stíny v seznamech