Anna Kareninová přehled

Anna Kareninová
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23024/mid_anna-kareninova-4ya-23024.jpg 4 2161 2161

Psychologický a společenský román, který zobrazil celou epochu v životě ruské společnosti i osobní tragédii ženy - Anny Kareninové, titulní postavy románu, uštvanou konflikty se světskou dvorní společností...

Literatura světová Romány
Vydáno: , Mladá fronta

Анна Каренина (Anna Karenina), 1877

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anna Kareninová. Přihlašte se a napište ho.

Isew
dnes 3.5 z 5

Co na to říct. Vojna a mír nebyl překonán.

martianekk
včera 4 z 5

Krásné dílo velikána klasické literatury Lva Nikolajeviče Tolstého. V knize jsou pasáže, pro mě, na čtení náročné a zdlouhavé, ale to už k takovým knihám patří.

puml
23.12.2024 4 z 5

Je to výborný román, jen mu podle mě v druhé půli tak nějak dochází dech. První půlka a rozehrání postav je výborné, ale v druhé půlce mi to přišlo tak nějak příliš schematické a začalo mě to postupně i nudit.

Nejzajímavější byly pro mě paradoxně ty části, které většina spíš přeskočí a to sice ty úvahy o venkově, o dělnících, o tom, jak by se měla spravovat ruská zem, sice to šustí papírem, ale sem tam se tam objevila myšlenka jako šleha, která by se dala aplikovat i na současnou situaci v Rusku. Lev prostě uměl psát a hlavně takový ten filosoficko-esejistický styl mě sednul. Horší už to bylo s tím papundeklovým milencem Vronským, kterej mě časem dost štval a vlastně i Anna je časem dost nesnesitelná. Nejzajímavější linka byla ta s Levinem a líbil se mi i bodrý kníže (manžel Dolly).

Annino rozhodnutí jeden pochopí, ale stejně mi to přišlo tak nějak moc na sílu. Ale je to rozhodně jeden z těch nejlepších románů z 19. století. Jsem ale na trochu jiné vlně, co se čtenářských preferencí týče, takže nedokážu tenhle opus docenit a ocenit plným počtem.

Šílenství v nás, Mrazivá smrt a další knižní novinky (44. týden)

27.10.2024

Kniha Anna Kareninová v seznamech