Anna - Šarišská amazonka přehled

Anna - Šarišská amazonka
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406024/bmid_anna-sarisska-amazonka-ZMm-406024.jpg 3 25 25

Historický milostný román Anna – Šarišská amazonka je příběh o ženě mnoha tváří: krásné a něžné, ale i nebezpečné. O velké lásce, ale i odmítnutí. Příběh silné, ale zároveň křehké ženy, kterou zná historie pod jménem Šarišská amazonka. Román začíná v době, kdy ještě nikdo v Uherském království neměl tušení, že za pár let přijde katastrofální den a v bitvě u Moháče bude poraženo vojsko Ludvíka II. Jagellonského. O královský trůn bojují dva muži: král Ferdinand I. Habsburský, vévoda rakouský, a Jan Zápolský, v té době nejmocnější velmož Uher. Mocenský zápas o trůn rozpoutá v zemi anarchii a na stranu jednoho z nich se postaví žena... Jaká asi byla a jací muži zkřížili její životní cestu? Bylo jejím osudem, aby zemřela osamělá, nebo jí bylo dáno najít pravou lásku?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anna - Šarišská amazonka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Kakho-Oto
19.12.2022 3 z 5

Kniha se velice dobře četla, avšak obsahově se jedná o červenou knihovnu pro ženy. Těšil jsem se na historické drama z Horních Uher 16. století, ale dostal jsem zamilovaný román na pozadí výše zmíněné doby.

Ála1968
28.02.2022 3 z 5

Příběh mě moc neuchvátil.Moc dobře se mi nečetl.


crazyslunicko
07.10.2021 3 z 5

Velice zajímavý příběh o Anně Šařišské amazonce. Měla vcelku příjemný život, než poznala svou osudovou lásku a do jejího života nezasáhl osud.

"Hřích se stal naší každodenní součástí. Provázel nás od okamžiku, kdy jsme se poznali, a neopustil nás ani na konci našich životů. Asi bych se měla trápit tím, zda nám jednou bude odpouštěno, jenže to mě teď netrápí. Pokud by se naše láska nelíbila Bohu, copak by svedl naše cesty opět dohromady?!"

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (13. týden)

24.03.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Anna - Šarišská amazonka v seznamech

v Přečtených36x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených1x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x