Sen o Zeleném domě přehled
Liz Rosenberg
Objevná biografie autorky milované série o Anně ze Zeleného domu. Milujete příběhy Anny ze Zeleného domu a chtěli byste se dozvědět víc o tom, jak vznikaly? Pak se musíte začíst do životopisu jejich autorky Lucy Maud Montgomeryové, kterou potkal neméně barvitý a dramatický osud. S touto biografií určenou dospívajícím i dospělým čtenářům poznáte fascinující osobnost pozoruhodné spisovatelky, která i přes každodenní útrapy, jimž musela čelit, dokázala svými knihami okouzlit miliony čtenářů z celého světa.... celý text
Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: 2020 , Albatros (ČR)Originální název:
House of Dreams: The Life of L. M. Montgomery, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sen o Zeleném domě. Přihlašte se a napište ho.
Dokonalé štěstí jsem nikdy nepoznala -a nepoznám. V mém životě však přesto byla spousta úžasných a jedinečných chvil.
Zajímavá biografie o statečné ženě, která se, i když jí osud uštědřil mnohé rány, vždycky snažila radovat ze života a užívat si jej. L. M. Montgomeryová utíkala před těžkostmi všedních dní do milované přírody nebo světa fantazie a psaní. Svými romány chtěla druhým lidem předávat světlo a optimismus a za to jí myslím patří velký dík.
Biografie je to moc hezky napsaná, úplně jsem si v začátcích říkala, týýýjo, autorka psala Annu ze Zeleného domu úplně podle sebe. Ano, až tak mě to překvapilo. Ale Anna na rozdíl od ní měla přece jenom život o dost jednodušší, jak už to v pohádkách bývá.
To, že měla autorka psychické problémy a ještě si nevědíc vzala muže, který trpěl jinými psychickými problémy, to byla jistě neuvěřitelná zátěž na celý život. A pak ještě ten syn, u kterého jsme se přesně nedozvěděli, co ohavného vyváděl.
Kniha má být od 13 let, ale nevěřím, že by z ní byl někdo v těchto letech nadšený. Začátek super, ale pak je to stále smutnější a depresivnější. Ale čtení rozhodně nelituji a jsem moc ráda, že jsem si doplnila obrázek o autorce mé milé Anny ze Zeleného domu.
Knižní novinky (13. týden)
22.03.2020
Kniha Sen o Zeleném domě v seznamech
Wow to byl teda život. Hořkosladké vyprávění o L. M. Montgomery bylo jako na houpačce a jsem rád, že jsem nežil v jejích letech, ale že žiju v 21. století. Byl jsem překvapený, kolik podrobných informací autorka dokázala vyšťourat. Dozvěděl jsem se spoustu zajímavostí, ale s lítostí jsem se dozvěděl, že Maud na sklonku života spíše trpěla, a to bylo smutné čtení.