Anne Franková přehled
Maria Isabel Sánchez Vegara
Anne Franková se narodila v Německu do milující rodiny. Ale když vypukla druhá světová válka, musela se i s rodinou skrývat v Amsterdamu v tajném přístavku. Tady si vedla svůj slavný deník, psala o své víře v dobrotu lidí a naději v mír. Po válce její zápisky uchvátily srdce čtenářů, a Anne se tak stala jedním z nejdůležitejších autorů deníků 20. století. Závěrečná část jejího životního příběhu je věnována faktům a fotografiím.... celý text
Literatura světová Biografie a memoáry Pro děti a mládež
Vydáno: 2022 , BrioOriginální název:
Anne Frank, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anne Franková. Přihlašte se a napište ho.
Krásné! Mám tuto sérii "Malí lidé, VELKÉ SNY" ráda.
Děti se seznámí s hrdinkou/hrdinou ve zkratce - to nejdůležitější z nejdůležitějšího. A pak je přečtení často nakopne k vyhledávání více informací, třeba zrovna tady o Aničce.
Vychází Čtenářský diář 2023, Sváděj mě a další knižní novinky (35. týden)
28.08.2022
Kniha Anne Franková v seznamech
životopisy, biografie pro děti
2023 | Albert Einstein |
2022 | J. R. R. Tolkien |
2023 | Neil Armstrong |
2022 | Anne Franková |
2022 | David Attenborough |
Tahle edice mě opravdu nadchla. Konkrétně v téhle je úžasný styl ilustrace a líbilo se mi, že dětem neodkrývá všechny možné hrůzy války, ale jen v náznacích informuje a když dítě bude chtít a bude připravené, tak se může rozhodnout, jestli o tomhle tématu chce vědět více či nikoliv. Velice povedené, doporučuju malým i velkým.