ANNEMONE: Volání pravdy přehled
Vladislava Heroutová
Přála si jen znát pravdu. Netušila však, kam ji osud zavane. Mladá Annemone, která se stejně jako její maminka narodila s nadlidskými schopnostmi, touží poznat pravdu o svém původu. Ta je jí ale celý život odpírána a když na své dvacáté narozeniny o matku záhadným způsobem přijde, ztratí tak i naději se kdy dozvědět, odkud vlastně pochází. Ne však na dlouho. Cestu jí zkříží cizinka jménem Cora, která, leč nechtíc, dovede Ann na místo mimo náš svět. Na místo, které je jejím pravým domovem. Ostrov Hivránie. Šťastný příchod ji ale nečeká. Je ihned zajata krutým králem Arlem, jenž má s dívkou své vlastní úmysly. Pomoci se dočká překvapivě od dvou princů, kteří se vzepřou otcovu rozhodnutí a společně s ní opustí stěny hradu. V doprovodu vladařových synů se tak vydává na dobrodružnou cestu a pátrá po skutečné pravdě.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize ANNEMONE: Volání pravdy. Přihlašte se a napište ho.
Nedávno jsem dočetla v rámci spolupráce s autokrkou tuto krásně graficky zpracovanou knihu. Moc jsem se na ni těšila. Vypráví o Ann, která zjistí že její matka pocházela z jiného světa, kterému vládne krutý panovník. V tom všem je spousta tajemna, záhad, nebezpečí a mimo jiné i milostný trojůhelník. Nápad mi zněl moc fajn byla jsem na to opravdu hodně natěšená. Za tu myšlenku autorku rozhodně chválím.
Bohužel při čtení jsem se často zasekávala. Čistě subjektivně úplně mi nesedl styl psaní, příběh tak nějak probíhal mimo mě a já se úplně nedokázala s postavami sžít.
Věřím že si tato kniha najde spoustu obdivovatelů a mám velkou radost, že se dočká i své tištěné podoby, kterou můžete koupit na stránkách nakladatelství Solis.
Knihu hodnotím 3/5
Poslední dobou čím dál víc vyhledávám fantasy. Nejen, že mě na něj láká spoustou krásných recenzí na Instagram, ale i zajímavé anotace a obálky knih.
Annemone je jednou z nich. Nádherná obálka, napínavá anotace. Hned jsem věděla, že chci číst dál. Od začátku mě překvapil čtivý styl psaní. Neztrácela jsem se v ději a po pár stránkách jsem si sedla s hlavní hrdinkou Annemone - Ann.
Té umřela maminka v době devatenáctých narozenin a ona tak zůstala sama. Netuší, kdo je její otec. Navíc má nadpřirozené schopnosti. Neví, jak je získala ani na co je bude potřebovat.
Moc touží po odpovědích na své otázky. Ve chvíli, kdy ji unese tajemná Cora, začne postupně vše odhalovat. Cora ji odvede do Hivránie. Země, ze které Ann původně pochází. Tam se seznamuje s krutým vládcem Arlem a jeho syny Blazem a Drittanem. Ten okamžitě pozná, že jde o dceru mocné Gai. Ví, jaké má schopnosti a chce, aby si vzala jednoho z jeho synů a zplodila s ním výjimečného dědice trůnu, který bude mít také schopnosti.
Annemone se s bratry vydá na cestu za poznáním. Chce zjistit, kdo byla ve skutečnosti její matka a také by ráda poznala svého otce. Po cestě zavítá do dalších království. Pozná nové přátele, ale i nepřátele a začne se do jednoho z bratrů zamilovávat. Ráda bych zmínila i rivalitu mezi bratry. Oba touží Annemone získat a díky tomu nás autorka dostává do vtipných situací.
Musím říct, že jsem si příběh zamilovala. Byl napínavý, chytrý, akční. S fantasy světem jsem se rychle sžila a dobře se mi v něm orientovalo. Navíc je na začátku knihy mapka a kapitoly jsou doplněné o obrázky.
V knize najdete lásku, erot**u, přátelství, nenávist, zlobu, závist, boje. Myslím, že si na své přijde každý.
Toužíte zjistit, co je grapka, dukra nebo mavila? Pokud ano, tak si určitě příběh Annemone pořiďte. Nebudete zklamaní. Nyní k dostání jako ekniha, na podzim se bude dát předobjednat jako tištěná kniha. Doufám, že autorka chystá pokračování.
Za poskytnutí knížky k recenzi moc děkuji autorce @
Oblíbené věty v komentáři.
Kniha ANNEMONE: Volání pravdy v seznamech
Poslední rok nečtu nic jiného než fantasy v podstatě, takže když jsem na insta viděla reklamu na tuhle knihu, tak jsem se hrozně těšila, až si ji přečtu. Nikdy jsem se snad netrápila u knihy tolik, jako tady.
Kniha má krásnou obálku, hezky vymyšlený fantasy svět, ale to je za mě tak všechno. Neoslovil mě styl psaní, příběh byl takovej splácanej na koleni mi přišlo, neměla jsem chuť ve čtení pokračovat a ve 3/4 jsem skončila. Nehledě na to, že by to klidně mohla byt standalone kniha a ne serie.
Dál teda absolutně nerozumim tomu, kdo vypustil do prodeje tak špatně upravenou eknihu. Zvýrazněné uvozovky na začátku každé hlavní řeči v bílem pruhu, neoznačené kapitoly v seznamu, takže ani nevíte u jaké kapitoly jste nebo se nemůžete vrátit, jedině že byste “listovali" prstem jako paka. Kapitoly, které začínají uprostřed strany, poděkování na konci taky zvýrazněné v bílém bloku. Zkrátka esteticky a graficky velmi špatně udělané, nerozumím tomu, že to pustili ven.
Sto lidí, sto chutí, ale život je krátký na to, číst špatné knihy. 1* za obálku.