Annie a berlepsové přehled

Annie a berlepsové
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207999/bmid_annie-a-berlepsove-Nfq-207999.jpg 4 20 20

Třináctiletá Annie jede na prázdniny za svou maminkou, která je pracovně v Singapuru. Annie se na mámu, s níž po rozchodu rodičů zůstala sama, moc těší. Společně putují do malajského vnitrozemí, kde se k nim přidá jakýsi Karel, český lékař, který tam údajně také přijel za prací. Je to však vetřelec! Když máma v džungli ztratí talisman, který Annie dostala od táty, dívka se vydá na svéráznou záchrannou výpravu. Potká při ní tajemné berlepsy, s nimiž zažije neuvěřitelné dobrodružství. To ji zavede až do míst, o kterých vždy snila a která navštívil její otec, než od nich odešel. Annie se ocitne v Tibetu. Jen o pár století dříve… Dokáže Annie přežít nebezpečnou cestu srdcem velehor? A jak to ovlivní její život?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Annie a berlepsové. Přihlašte se a napište ho.

LucyEcstasy
12.09.2024 4 z 5

Annie a Berlepsové - Vendula Borůvková

Láká vás navštívit Tibet či Singapur?

Annie je 13 let a cestuje za svou maminkou do Singapuru. Velmi se na ni těší, ale trochu jí to pokazí Karel, který s nimi zničehonic cestuje taky. Při jednom výletu ztratí její maminka vzácný talisman a Annie se ho rozhodne zachránit. Při záchraně potká tajemné berlepsy, kteří ji vezmou na dobrodružnou výpravu.

Tahle kniha mi nejvíce připomněla stylem psaní cestopis pro dětské čtenáře. Annie se ze Singapuru dostane až do Tibetu, kde nás s berlepsy přiučí místní kultruře. Autorka tu předvedla znalost místních zvyklostí, stravovacích návyků či míst, kde se děj odehrává.

Annie řeší ve svém věku nejeden problém. Tím nejvážějším je rozchod rodičů a odchod otce od jejich rodiny. Není to ale jediné trápení. Máme tu naservírované (řekla bych až denní) životní starosti a možnost, jak s nimi pracovat, aby to co nejméně pocítilo dítě a byly spokojeny všechny strany. Annie je na svůj věk velmi vyspělá, inteligentní a odvážná slečna.

Celkově se jedná o milý, vtipný a dobrodružný příběh, doplněný o zajímavé ilustrace. Dovedu si představit, že bude bavit nejenom malé čtenáře. Annie a berlepsové je poutavý titul s ponaučením.

Hanjimka
17.06.2019 4 z 5

Nebýt Klubu milovníků knih ze Zlínské knihovny tak bych se k této knize nedostala. Není mi už náct, ale stejně musím uznat že česká kniha pro děti mě zaujala. Hlavně tedy znalost prostředí, jídel i zvyklostí v zemích kde se děj odehrával.

yellowbanna
13.01.2019 5 z 5

Knížku jsem vzala do ruky neplánovaně, když jsem jednou "uvízla" v knihovně. Už jsem o ní předtím slyšela a byla jsem zvědavá, jaká je. Začetla jsem se a musela si ji půjčit domů. Dobrodružný příběh z prostředí, které se v české literatuře pro děti zase tak často nevyskytuje mě zaujal, přestože určitě nejsem jeho cílovka. Těším se, až moje děti ještě trochu poporostou a já ho nabídnu ke čtení i jim.

Čtenářská výzva 2019 - 2. Kniha, která má lichý počet stran

Kniha Annie a berlepsové v seznamech