Annine lásky přehled
Lucy Maud Montgomery
Anna ze Zeleného domu série
Anniny lásky - naplněním lásky jsou děti. Annina a Gilbertova láska je požehnaná. Požehnaná je i Annina mateřská trpělivost a porozumění pro radosti, neplechy i hluboká trápení jejího stádečka. Tato kniha je skutečná rukověť mateřské výchovy, trpělivosti a láskyplného pochopení.
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2005 , Slovenské pedagogické nakladateľstvo - Mladé letáOriginální název:
Anne of Ingleside, 1939
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Annine lásky. Přihlašte se a napište ho.
Za mě super pokračování série, určitě doporučuju. Líbil se mi konec u kterého u i když jsem trochu předpokládala jak to skončí tak mě bavil.
Lucy Maud Montgomery měla nádherný talent popsat okamžiky a pocity v různém období života Anny tak přesvědčivě, jako bych tam skutečně byla. Anna pro mne vždy bude krásným, bezpečným útočištěm, do kterého se budu ráda vracet v časech nejistoty.
Jednotlivé příběhy dětí jsou jako krásným návratem do strastí a slastí malé Anny. Avšak na mne už trošku zdlouhavé, neboť si vyhradily většinu knihy. Stejně tak jako spousta vedlejších menších příběhů různých postav různých jmen, u kterých jsem se už ani nesnažila do nich vžít. Ale na to jsem od autorky už zvyklá. Jediná věc, která mě mrzí, že manželství Gilberta a Anny nemá v knize skoro vůbec žádný prostor a jsou mu věnovány pouze poslední stránky.
I tak to bylo krásné čtení a budu se k příběhu ráda vracet. V průběhu knih Anna roste a dospívá a stejně tak je to i s námi. Každá kniha má své určité období v našem životě.
Vychází Kouzlo všité do šatů a další knižní novinky (45. týden)
04.11.2022
Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)
29.10.2022
Kniha Annine lásky v seznamech
v Mé knihovně | 134x |
příroda kanadská literatura manželství dětství Kanada mateřství manželská krize mateřská láska láska k přírodě dívčí rományAutorovy další knížky
1993 | Splněný sen |
2019 | Anna z Avonlea |
1995 | Annin vysněný domov |
1994 | Anna v Glene St. Mary |
1995 | Anniny lásky |
Tento diel o deťoch Anny ma bavil aj v časoch ranného dospievania, aj ako mamku, ktorá si sama prechádzala dobrodružstvami detí a výchovnými rozhodnutiami. Musím na mnohých miestach Annu obdivovať, ako si pri toľkých potomkoch zachovala nadhľad a svoj starý známy poetický kľud. Mne bohate stačili tri kúsky, aby mi často šla para od uší a upratané nebolo nikdy :D O ňu a Gilberta som mala v kríze reálny strach, ale našťastie všetko napokon dopadlo dobre, a tak to v tejto snovej sérii skrátka má byť.