Anorganická chemie přehled
Catherine E. Housecroft , Alan G. Sharpe
Anorganická chemie přináší studentům i učitelům jasně a srozumitelně podaný úvod do teoretických principů anorganické chemie doplněný skvělými ilustracemi. V systematické části chemie prvků je vyzdvižena úloha, kterou anorganická chemie zaujímá v našem každodenním životě. Kapitoly věnované katalýze a průmyslovým procesům, bioanorganické chemii, anorganickým materiálům a nanotechnologiím obsahují informace o nejnovějších poznatcích a pokroku dosaženém v těchto oborech. Ve čtvrtém anglickém vydání byla nově zařazena kapitola věnovaná experimentálním metodám a řada řešených příkladů, úloh k procvičení probírané látky a otázek na konci jednotlivých kapitol ilustrujících širokou škálu využití principů a možností anorganické chemie v praxi. Poutavé barevné provedení s ilustrativními trojrozměrnými modely molekul a fotografiemi jistě přispěje k motivaci studentů ponořit se do lákavého světa anorganické chemie.... celý text
Literatura naučná Věda
Vydáno: 2014 , Vysoká škola chemicko-technologická (VŠCHT Praha)Originální název:
Inorganic Chemistry, 2001
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anorganická chemie. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Anorganická chemie v seznamech
Velice užitečná kniha pro studium anorganiky. Vše přehledné, logicky uspořádané, doplněné názornými ilustracemi. Jediné, co mi trochu chybělo, bylo více zajímavostí o jednotlivých prvcích a sloučeninách (jsou tam, většinou ve zvláštních panelech - ale asi bych jich uvítal víc), ale každopádně chápu, že toto není smyslem knihy - soustředí se především na obecné pojmy a zákonitosti a v tom je vynikající!