Anthropoid přehled
Pavel Šmejkal , Jiří Padevět
Kniha provede zájemce po místech spojených s aktivitou výsadku Anthropoid, jehož příslušníci uskutečnili útok na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Navštívíme místo seskoku, byty podporovatelů parašutistů i místo samotného útoku. V závěru knihy navštívíme jedno z nejpamátnějších míst moderní české historie, pravoslavný chrám v Resslově ulici, místo posledního odporu parašutistů.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anthropoid. Přihlašte se a napište ho.
Po přečtení knihy "Dva proti říši" jsem si doplnila vědomosti ověřenými fakty. Teď už jen zbývá vydat se po stopách atentátu a vydat se na místa činu, což mám tedy v plánu. Pro milovníky literatury faktů je kniha rozhodně přínosem.
Kniha Anthropoid v seznamech
druhá světová válka (1939–1945) Československo odboj československý zahraniční odboj operace Anthropoid parašutisté, parašutismus atentát na Heydricha
Skrýt reklamy
I mně posloužil Průvodce jako doplnění k románu Dva proti říši, jde to opravdu výbornou publikaci napěchovanou detailními informace, fotografiemi a dobovými materiály. Nepochybně se k ní budu opakovaně vracet, děkuji autorům za skvěle odvedenou práci a každému kdo se zajímá o naše dějiny doporučuji.