Apoštol demokracie: Československo a mytický obraz Edvarda Beneše přehled

Nehodnoceno

Hodnotit lze až po vydání.

Apoštol demokracie: Československo a mytický obraz Edvarda Beneše
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550051/bmid_apostol-demokracie-ceskoslovensko-a-myticky-obraz-edvar.jpg 0 0 0

V okamžiku svého úmrtí na počátku září 1948 byl Edvard Beneš valnou většinou československé společnosti vnímán jako hrdina. Bez ohledu na složité politické a kulturní reálie, aniž by lidé brali v úvahu jeho skutečný, ne vždy úspěšný životní příběh, nepředstavoval pro řadu svých spoluobčanů nic menšího než zosobnění odvahy, svobody, demokracie, dějinné spravedlnosti a historického zadostiučinění. Skutečného Beneše dalece převýšil mytický Beneš, do jehož podoby se promítla řada představ, idejí, snů, přání, očekávání, ale také sebeklamů, jimiž československá společnost v první polovině 20. století žila a které ji pomáhaly formovat. Tato kniha se prostřednictvím mytického obrazu Edvarda Beneše pokouší vykreslit právě ono mnohotvárné symbolické prostředí, jeho utváření, podoby a význam.... celý text

Kniha ještě nevyšla. Má být od 06.12.2024

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Apoštol demokracie: Československo a mytický obraz Edvarda Beneše. Přihlašte se a napište ho.

Zatím zde není žádný komentář.

Kniha Apoštol demokracie: Československo a mytický obraz Edvarda Beneše v seznamech

Autorovy knížky

Pavel Dvořák