Chrt na vřesovišti přehled

Chrt na vřesovišti
https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61246/bmid_chrt-na-vresovisti-uyE-61246.jpg 4 67 67

Archa zvířat série

Další knížka oblíbené autorky zvířecích příběhů. Tentokrát Mandy a James, mají co do činění s přízraky. Při prázdninovém kampování se doslechnout o psu, který je již dlouhá léta odloučen od svého pána a musí noc co noc výt, dokud se zase nesejdou. A skutečně se jim podaří objevit poblíž osamělé zříceniny chrta. Jejich dobrodružství může začít.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Albatros (ČR)

Hound on the Heath, 2003

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chrt na vřesovišti. Přihlašte se a napište ho.

yaoiyuri
25.08.2024 4 z 5

Takový milý příběh o rodinném výletě s nádechem tajemna, konec je ke všemu sladkobolně hřejivý, přestože samotné vysvětlení je vlastně velmi prostinké. Ale zas je to pro děti, žejo. (Já jsem si čtením splnila dětský sen, protože je to kniha, kterou mi na základce mamka odmítla objednat z takového toho knižního katalogu, co vždycky jednou za čas přišel.)

Kapitoly v knize jsou bohatě proložené ilustracemi (nicméně oželela bych tu dvojstranu s Mandy ve sprše), hezky je tam popsáno sychravé vřesoviště i jeho tajemná a "strašidelná" atmosféra – i když jediná věc, ze které mi ježily vlasy hrůzou, byl moment, kdy Mandy, zarytá milovnice zvířat a dcera dvou veterinářů, chce psovi dát čokoládu.

Tak od půlky jsem začala víc vnímat jazykovou stránku, protože přirovnání "ruku zvrásněnou stářím jako peň starého stromu" mě praštilo do očí. Ono je tam obecně hodně přirovnání a ještě tam velmi přirozenou formou dětem vysvětlují významy cizích slov jako je třeba agorafobie.

Scheron
24.08.2024 5 z 5

Nádherný příběh, který je sice prezentován jako knížka pro děti, ale myslím, že jako dospělá jsem si ho užila mnohem víc, než kdybych byla dítě - hlavně kvůli docela zdlouhavým popisným pasážím. Na druhou stranu, jako děcko bych určitě milovala onu tajemnou a temnou atmosféru. Od mala mám slabost pro blata a vřesoviště a příběh mi vzdáleně připomněl Psa Baskervillského (další plus). Navíc jsem se zrovna vrátila ze Skotska, takže to ve mně docela silně rezonuje. A v dojemném závěru mi ukápla jedna malá slzička. Doporučuji pro všechny věkové kategorie.

nikca1994
27.04.2024 5 z 5

Kniha se četla dobře a rychle. Obálka je pěkná k téhle autorce jsem se vrátila po velmi dlouhé době. Příběh byl zajimavý a zábavný dokonce i duchařký i dobrodružný což je fajn pro děti. Mam ráda knihy o zvířatech a taky ptoto se k ním ráda vracím zpátky.

Kniha Chrt na vřesovišti v seznamech

Lucy Daniels
britská, 1939