Archeologie pravěkých Čech. 8, Doba římská a stěhování národů přehled
Vladimír Salač , Eduard Droberjar
Archeologie pravěkých Čech série
< 8. díl
Tento svazek chronologicky uzavírá řadu Archeologie pravěkých Čech. Pojednává o archeologické náplni doby římské a doby stěhování národů, tj. rozmezí let asi 40/25 př. Kr. až 560/570 po Kr.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Archeologie pravěkých Čech. 8, Doba římská a stěhování národů. Přihlašte se a napište ho.
Asi nic pro naprostého laika, co zatím o Germánech na našem území a celkovém evropském kontextu doby římské nic nepřečetl - chce to mít alespoň nějaké povědomí. Nicméně pro mě, jakožto zájemce o dané období ve smyslu reenactoringu ( jak se teď módně a nablble s oblibou říká, za mě spíš hezky, česky živoucí, nebo oživená historie ) je to cosi, jako povinný "slabikář", na který pak navazuje další literatura. Od roku vydání jsou sice některé výzkumy o dost dál a máme i další nálezy a informace, ale kniha má pořád co nabídnout.
Kniha Archeologie pravěkých Čech. 8, Doba římská a stěhování národů v seznamech
Skvělá kniha o dějinách pravěkých Čech. Skvělé zakončení této odborné archeologické série o pravěkých Čechách. Problematiky skvěle zpracována - ostatně jako v ostatních dílech.