Argylle přehled
Elly Conway
Zábavný a napínavý špionážní thriller pro fanoušky Jamese Bonda! Sen jednoho ruského magnáta o obnovení velikosti národa spustí řetězec událostí, které mohou přivést svět na pokraj chaosu. Zabránit tomu může pouze Frances Coffeyová, nejlegendárnější špionka CIA. K tomu však potřebuje pomoc někoho mimořádně schopného. A tak do hry vstupuje Aaron Argylle, problémový agent s pošramocenou minulostí. Kniha Argylle volně inspirovala stejnojmenný akční film s hvězdným obsazením (mj. Henry Cavill nebo Samuel L. Jackson) v režii Matthewa Vaughna (např. Hvězdný prach či špionážní trilogie Kingsman).... celý text
Detektivky, krimi Romány Thrillery
Vydáno: 2024 , KalibrOriginální název:
Argylle, 2024
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Argylle. Přihlašte se a napište ho.
Můj problém byl, že jsem si nebyla jistá atmosférou a stylem knihy. Nadsázky jsem našla málo, na druhou stranu vážně Argylla taky brát nešlo. Ke konci jsem ale byla napjatá a nakonec i spokojená, protože jsem uhodla zrádce týmu.
Takže přihazuji hvězdičku navíc.
Tajný agent Argylle zasahuje na stránkách knihy i v kinech ve stejnojmenném filmu!
16.02.2024
Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)
04.02.2024
Kniha Argylle v seznamech
Moc míčků ve vzduchu = rozehráno několik slibných linek (i když teď o Rusku asi nikdo moc číst nechce, ani thriller), ale tak nějak se to pořád potácí a nikam nesměřuje, natož svižně, nedejbože akčně (jak tohle může být podle akčního filmu nechápu, opačně by to snad pochopitelné bylo - pokrátit, pokrátit a přidat šťávu, švih a napětí).
A vůbec snad nejhorší je setkání se samotným hrdinou - neuvěřitelný, neuchopitelný, vlastně v důsledku nezajímavý ... stejně jako kniha.
Ve čtvrtině odkládám, protože mne to opravdu nebaví a další vývoj a případné rozuzlení čehosi (ještě ani naznačeno nebylo, oč vlastně půjde) mne už přestal zajímat.