Arktický incident přehled

Arktický incident
https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70797/bmid_arkticky-incident-lny-70797.jpg 4 374 374

Artemis Fowl série

Artemis Fowl je nezvyčajný trinásťročný chlapec, ktorý sa svojou genialitou postará svojmu okoliu o množstvo problémov. A nielen im, ale aj svetu škriatkov, kentaurom a mýtickým postavám. Preto je prirodzené, že keď sa goblini začnú búriť proti škriatkovskej polícii a používajú pritom ľudskú technológiu, kapitánka škriatkov Hela Krátka sa rozhodne poradiť sa s Artemisom a jeho pobočníkom Butlerom. Artemis nie je zodpovedný za chaos vo svete škriatkov, no uzavrie s Helou dohodu — pomôže škriatkom, ak oni pomôžu jemu oslobodiť jeho otca z rúk ruskej mafie.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)

Artemis Fowl: The Arctic Incident, 2002

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Arktický incident. Přihlašte se a napište ho.

yaoiyuri
10.11.2024 3 z 5

Druhý díl se nese v duchu ještě ujetějších zápletek a bizarních lokací než první – a nemůžou za to víly a skřítkové. Mrazivé Arktidy si ke všemu čtenář užije poskrovnu.

Hlavní záporáci neurazí, nenadchnou, především geneze Briara od neschopného patolízala k pomstychtivému psychopatovi působí jako spíchnutá horkou jehlou. Paradoxně nejméně uvěřitelné je na celém příběhu fungování Artemisovy rodiny a Artemis jako takový.

První díl žádná závratná pecka nebyl a tenhle jen potvrzuje, že podobně na tom bude i zbytek série.

david9690
21.12.2023 5 z 5

Další fajn jízda na vlnách fantazie. Tahle série mě baví a hlavně Klusák, Myrta a Sláma jsou úplně výborné postavy. Celkově je to super vymyšlené, zábavné a moc dobré počteníčko, sice primárně asi pro mladší čtenáře ale to mi vůbec nevadilo. Jen moc nechápu proč se to někteří snaží porovnávat s něčím jiným (třeba HP)... Každá série je úplně jiná, a knihy jsou neporovnatelné.

ja.kordo
20.06.2023 5 z 5

Musím povedať, že si túto knihu z detstva pamätám v ešte lepšom svetle, ale to sa nie je čomu diviť :) Aj tak dávam plné hodnotenie, lebo je to stále strhujúce pokračovanie vynikajúcej jednotky, prinášajúce vítané zvraty vo vzťahoch postáv, bez ktorých by mi príbeh jednoducho nepripadal kompletný. Hlavný dôvod menšieho sklamania bol ten, že mojim obľúbeným pasážam, odohrávajúcim sa v titulnej Arktíde, doprial autor o dosť menej priestoru, než som si to mylne pamätal :( Celé to však bolo pútavé a čítalo sa jedna radosť ;)

Kniha Arktický incident v seznamech