Artemis Fowl a ztracený ostrov přehled
Eoin Colfer
Artemis Fowl série
Artemis Fowl si nedá pokoj. Ale tentokrát má proti sobě rovnoceného soupeře - geniální Minervu, která má zájem přivést na zem démony. Ještě že je tady spojenecká dvojice Artemis a Myrta! V této, zatím poslední, knize však budou muset oba obětovat opravdu hodně.
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2007 , Albatros (ČR)Originální název:
Artemis Fowl and the Lost Colony, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Artemis Fowl a ztracený ostrov. Přihlašte se a napište ho.
Mně se to líbilo. Paradox, že to trvalo 5 knížek, než se v téhle sérii objevilo něco, co mělo zajímavou, originální a čtivou – a ne divně překombinovanou nebo lacině ujetou – zápletku, kde záporáci nebyli úplně nablble infantilní a v kritických momentech nejednali jako po lobotomii (a nebo tak jednali, ale působilo to v rámci univerza věrohodně) a kde se při hrátkách s časem konečně v praxi zableskla Artemisova genialita. A kde se (kromě Myrty) náznakem zableskla dívčí-ženská postava, která by nemusela být většinu času absolutně nesnesitelně otravná (zdravím Julii Butlerovou) a prakticky k ničemu, i když i na propracovanosti Minervina charakteru by se dalo zapracovat. Pokud bude i v dalších dílech snad nezjuliovatí nebo nezopaluje.
Kniha Artemis Fowl a ztracený ostrov v seznamech
v Mé knihovně | 179x |
2002 | Artemis Fowl |
2002 | Operace Arktida |
2010 | A ještě něco... |
2021 | Arcižár |
2011 | Artemis Fowl a atlantský komplex |
Skvelý diel, ktorý priniesol zaujímavú (staro)novú rasu, obstojné nové postavy, a tiež pútavý príbeh, zaoberajúci sa nielen cestovaním v čase. Páči sa mi aj posun udalostí v merítku celej série, vďaka ktorým sa už teraz teším na ďalšie pokračovanie. Tiež dúfam, že v ňom nebude chýbať ani zopár sľubných postáv, predstavených v tejto knihe. Toto sú o dosť silnejšie štyri hviezdy než pri predošlej časti ;-)