Kód večnosti přehled
Eoin Colfer
Artemis Fowl série
Artemisov otec sa po päťročnom väznení vracia domov ako nový človek – a na Artemisovo zdesenie ako čestný muž. Musí otcovi sľúbiť, že sa vzdá dráhy kriminálnika. Predtým však ešte chce dokončiť svoj posledný plán. Artemis zostrojil superpočítač z technológie, ktorú ukradol škriatkom. Prístroj sa volá C-kocka a aj tá najnovšia ľudská technológia je v porovnaní s ňou zastaraná. Dohodne si stretnutie s vplyvným chicagským obchodníkom Jonom Spirom, aby s ním uzavrel obchod týkajúci sa, ako inak, C-kocky. No Spiro mu nastaví pascu – ukradne jeho vynález a smrteľne zraní Butlera. Artemis vie, že jediná nádej na záchranu verného osobného strážcu spočíva v použití magických schopností škriatkov. Opäť sa teda musí stretnúť so svojou starou súperkou, kapitánkou Helou Krátkou z LEP-rechaunskej škriatovskej polície. Butlera zachráni už len zázrak a tentoraz sa zdá, že Artemisova zásoba šťastia sa práve minula...... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2004 , Ikar (SK)Originální název:
Artemis Fowl: The Eternity Code, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kód večnosti. Přihlašte se a napište ho.
![yaoiyuri yaoiyuri](https://www.databazeknih.cz/img/users/35_/35738/35738-YZf.jpg?v=1503928437)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Ale no tak, tohle už je za mě prakticky snaha urazit čtenáře – zápletka vznikla na prvních stranách jen díky tomu, že geniální génius udělá tak neuvěřitelně stupidní chybu?! A je tak moc geniální, že svůj problém dokáže vyřešit jedině tak, že ke spolupráci opět přesvědčí chudáky skřítky, kteří by jinak kvůli úniku technologií (jak jinak než Artemisovou vinou) měli další epický megaprůser. A vše víceméně geniálně řeší také jen díky vypůjčené / ukradené skřítčí technologii. Uff. Celý příběh prakticky táhl Sláma Hraboš, naopak Bulterova sestra je vrchol otravnosti.
![Vetes-nice Vetes-nice](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Oproti předchozím dílům se děj roztřepil, příliš se soustředí na vedlejší postavy a opakují se některé motivy. Artemis chybuje, tu údajnou genialitu mu věřím čím dál míň... Nevím, jestli dám další díly.
Kniha Kód večnosti v seznamech
v Mé knihovně | 199x |
2002 | ![]() |
2002 | ![]() |
2010 | ![]() |
2021 | ![]() |
2011 | ![]() |
Oproti prvnímu dílu trochu slabší, ale vzhledem k cílové skupině pořád super kniha, u které se se starším synem dobře bavíme. Smutný je konec, i když samozřejmě víme, že v dalších dílech se to zvrtne a smutný konec tohoto dílu přestane být smutným koncem.