Potkan kráľ přehled

Potkan kráľ
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133321/bmid_potkan-kral-vHI-133321.jpg 5 2314 2314

Asijská sága série

Majstrovské dielo z pera velikána literatúry Jamesa Clavella. Pútavý a neobyčajný príbeh o sile osobnosti a ducha v pekle zajateckého tábora Chengi v druhej svetovej vojne. Clavell rozpracúva štúdiu charakterov roznych vačších a menších persón tohto tábora, ich snahy o prežitie a boj proti podmienkam a hrozam stelesnených nielen v každodenných bojoch o prežitie, ale aj v osobách v tomto pekle uveznených. Rozpracúva vzťahy mužov, ich spomienky i obavy o budúcnosť, ktorú ani jeden z nich nevidí v ružových farbách.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Slovenský spisovateľ

King Rat, 1962

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Potkan kráľ. Přihlašte se a napište ho.

alishek
28.02.2025 5 z 5

Opravdu silný příběh, jak si člověk dokáže poradit v šílených podmínkách, za cenu své morality. Skvěle vystavěný příběh.

sidonka
22.02.2025 3 z 5

Válečné romány čtu moc ráda, ale tenhle mi nějak nesedl, postavy zvláštní až na Petera Marllowa, děj se někdy zbytečně táhl

Modi666
19.02.2025 5 z 5

Bylo by nošením dříví do lesa, kdybych tady, tak jako moji před pisatelé, sáhodlouze to dílo velebil.
Stačí snad jen to, že před listopadem 1989 to byla jedna z nejúžasnějších knih, která u nás vyšla. Bylo to něco úplně jiného než běžně vydávaná tvorba. Četla se úžasně, se zatajeným dechem. Četl jsem ji česky i slovensky, viděl film, i divadelní představení. Vše skvělé.
Kdo tuhle knihu nečetl, prohloupil. James Clavell, kdyby už nic jiného nenapsal, si touhle knihou stvořil pomník!!

Kniha Potkan kráľ v seznamech

v Přečtených3 266x