Potkan kráľ přehled
James Clavell
Asijská sága série
Majstrovské dielo z pera velikána literatúry Jamesa Clavella. Pútavý a neobyčajný príbeh o sile osobnosti a ducha v pekle zajateckého tábora Chengi v druhej svetovej vojne. Clavell rozpracúva štúdiu charakterov roznych vačších a menších persón tohto tábora, ich snahy o prežitie a boj proti podmienkam a hrozam stelesnených nielen v každodenných bojoch o prežitie, ale aj v osobách v tomto pekle uveznených. Rozpracúva vzťahy mužov, ich spomienky i obavy o budúcnosť, ktorú ani jeden z nich nevidí v ružových farbách.... celý text
Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: 1984 , Slovenský spisovateľOriginální název:
King Rat, 1962
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Potkan kráľ. Přihlašte se a napište ho.

Válečné romány čtu moc ráda, ale tenhle mi nějak nesedl, postavy zvláštní až na Petera Marllowa, děj se někdy zbytečně táhl

Bylo by nošením dříví do lesa, kdybych tady, tak jako moji před pisatelé, sáhodlouze to dílo velebil.
Stačí snad jen to, že před listopadem 1989 to byla jedna z nejúžasnějších knih, která u nás vyšla. Bylo to něco úplně jiného než běžně vydávaná tvorba. Četla se úžasně, se zatajeným dechem. Četl jsem ji česky i slovensky, viděl film, i divadelní představení. Vše skvělé.
Kdo tuhle knihu nečetl, prohloupil. James Clavell, kdyby už nic jiného nenapsal, si touhle knihou stvořil pomník!!
Kniha Potkan kráľ v seznamech
v Přečtených | 3 266x |
v Mé knihovně | 936x |
druhá světová válka (1939–1945) přátelství, kamarádství prvotina zfilmováno americká literatura hladovění Singapur zajatecké tábory japonské zajetí váleční zajatci válečné romány americké rományAutorovy další knížky
2003 | ![]() |
2000 | ![]() |
2009 | ![]() |
2009 | ![]() |
1991 | ![]() |
Opravdu silný příběh, jak si člověk dokáže poradit v šílených podmínkách, za cenu své morality. Skvěle vystavěný příběh.