Asterix gladiátorem přehled
René Goscinny
Asterixova dobrodružství série
Prefekt Galie se rozhodne přivézt Caesarovi originální dárek: hrdého barda Trubadixe, který sice neumí vůbec zpívat, ale zato je velice oblíbený u obyvatel jedné vzpurné galské vesničky. Asterix a Obelix spěchají do Říma, aby uneseného barda zachránili, a na místě zjistí, že Trubadix má být za trest předhozen lvům. A tak se Asterix s Obelixem nechají najmout coby gladiátoři a dají velkolepým hrám zcela nečekaný a dramatický náboj... ... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2007 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Astérix Gladiateur, 1964
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Asterix gladiátorem. Přihlašte se a napište ho.
Velice velice nadprůměrný díl Asterixe. Asterix s Obelixem jdou do Říma zachránit barda Trubadixe, kterého chtěli dát jako dárek Caesarovi do arény a hrozilo mu setkání se lvy. Mnoho vtipných momentů, např. Asterix a Obelix v lázních, skvělí gladiátoři a asi nejlepší věc na tomto dílu je fénická obchodní společnosti. A tak bych se nebál tento díl řadit k těm nejvíce nejlepším.
Místy vtipné dobrodružství posílá Asterixe s Obelixem do Říma, aby zachránili barda Trubadixe. Cestou poznávají komického fénického obchodníka a v Římě dokonce naráží na krajana. Debutují zde jinak piráti, populární postavy, jimž Galové vždy potopí jejich loď. Chvílemi se příběh trochu táhl a gladiátorské téma bylo vlastně až v samotném závěru.
Kniha Asterix gladiátorem v seznamech
1973 | Mikulášovy patálie |
1997 | Malý Mikuláš |
1997 | Mikulášovy prázdniny |
1997 | Mikulášovy průšvihy |
1997 | Mikuláš a jeho přátelé |
Prefekt Galie unese Trubadixe do Říma jako dárek Caesarovi, aby bojoval v aréně jako gladiátor. Asterix s Obelixem vyrazí na záchranou misi, protože ví, že by Trubadix v aréně nepřežil. A tak oba poznávají Řím, jeho památky, způsob života a bydlení římanů, jejich oblíbené lázně, ale hlavně je nutno rychle zachránit Trubadixe. Na těchto příbězích mám rád narážky na historické události a hlavně humor a vtip, které se prolínají celým příběhem.
Ten Brutus, ten Brutus ... s tím ničemou budou ještě potíže
V dějepise se dovíte, jak měl Caesar v této předpovědi pravdu.