Asterix v Británii přehled
René Goscinny , Albert Uderzo
Asterixova dobrodružství série
Britské ostrovy čelí invazi římských vojsk. Situace začíná být zoufalá, proto jeden z obránců vyráží do Galie za svým bratrancem Astrixem, aby ho požádal o pomoc. Asterix a Obelix neváhají ani okamžik a vyrážejí do Anglie s plným sudem čarovného nápoje. Římané se o tom ale dozvědí a snaží se zabránit doručení nápoje za každou cenu.... celý text
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 1995 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Astérix ches lez Bretons, 1966
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Asterix v Británii. Přihlašte se a napište ho.
![Cojekomupotom Cojekomupotom](https://www.databazeknih.cz/img/users/39_/392796/m_cojekomupotom-SDy.jpg?v=1679895593)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Narozdíl od Rychlých šípů... Tohle nikdy neomrzí. Úžasný film, úžasný komiks, že je obojí trochu jiné není na škodu.
![FirstDaw8ID FirstDaw8ID](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/317230/m_firstdaw8id-zyj.jpg?v=1659515757)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Parodování britské mluvy mě příliš nebavilo (ale je to mnohem lepší číst, než to poslouchat ve filmovém zpracování). Z Britů se tu střílí na každé stránce a římské manévry jsou nezapomenutelné. Nejvíc mě zde pobavily vtípky, které byly subtilní a nebyly tolik na sílu. Pořád je to ale povedené Asterixovo dobrodružství.
Kniha Asterix v Británii v seznamech
v Mé knihovně | 67x |
(SPOILER) Po dobytí větší části Galie se tentokrát zraky Říma obrátí na Británii a rozhodnou se jí dobýt. Prakticky celá Británie je porobena až na jednu vesnici, která odolává, ale bude pořebovat pomoc. A tak brit Jaxitaxi vyrazí na svým bratrancem Asterixem, aby dovezl kouzelný nápoj, který by obráncům vesnice pomohl v boji s římany. Když se Asterix s Obelixem dozví, že je potřeba jejich pomoc neváhají vyrazit do Británie. Za mě jeden z nejlepších dílů o Asterixovi, kdy poznáte zvyky angličanů, jejich národní sport rugby, horkou vodu s mlékem o páté, který vždy musí být, jejich "skvělou" kuchyni, úžasné čtyři bardy z městečka zvaného Liverpool a hlavně se dozvíte kdo vlastně dovezl do Anglie čaj
Sud kulatý, brit tu pije, jen ať žije Británie