Asterix v Hispánii přehled
René Goscinny
Asterixova dobrodružství série
Celá Hispánie je už v rukou Cézara. Celá? Ne! Jedna malá vesnička pořád odolává. Šťastná náhoda nahraje Cézarovi, když se mu podaří zmocnit se náčelníkova syna. S takovýmto rukojmím vypadá situace poněkud jinak. Chlapec ale nezůstane v zajetí Římanů dlouho, neboť cestou do římského tábora Grogarum narazí se svojí eskortou na Asterixe a Obelixe. Je jasné, co musí následovat: chlapce je potřeba dopravit domů.... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 1999 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Astérix en Hispanie, 1969
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Asterix v Hispánii. Přihlašte se a napište ho.
Jedním komentářem asi shrnu vše. Jako malý jsem Asterixovy příběhy hodně žral. Mám jich doma spoustu. Pár z nich se i povedlo dobře zfilmovat.
(SPOILER) Olé! Tady se ukazuje, že pronájem ryb nemusí být vůbec špatným obchodním modelem...i když záleží, jak v jakém stavu vám je zákazníci vrátí. A je taky zajímavé, jak je metoda zadržování dechu nakažlivá...rozjezd tohoto dílu byl pomalejší, ale je tu spousta větších i menších vtípků, nejsou tu moc hluchá místa, vše to krásně odsýpá a samozřejmě nechybí spousta narážek ve stylu: "Ve skutečnosti se to stalo takhle," prostě za vším hledej dvojici našich hrdinů.
Kniha Asterix v Hispánii v seznamech
1973 | Mikulášovy patálie |
1997 | Malý Mikuláš |
1997 | Mikulášovy prázdniny |
1997 | Mikulášovy průšvihy |
1997 | Mikuláš a jeho přátelé |
(SPOILER) Římané unesou náčelníkovi vesnice syna Zmasabujona y krutona, aby přestal s odbojem proti římanům a rozhodnou se jej uvěznit v Galii. Asterix s Obelixem jej náhodou osvobodí a rozhodnou se ho vrátit zpátky otci do Hispanie. A tak začíná cesta, ve které zjistíte proč všichni tak rádi jezdí na dovolenou do Hispánie a kdo vynalezl koridu. Skvělý komiks plný vtipných hlášek a parodie na španělskou povahu.
Bitva netrvala dlouho, brzo legionáři předvedli důmyslnou taktiku spořádaného ústupu na předem připravené pozice.