Bílý kosatec přehled
Fabcaro (p)
Asterixova dobrodružství série
< 40. díl
Kultovní komiksová dvojice versus škola pozitivního myšlení. Caesar se potýká s masovou neposlušností v římské armádě. Jeho hlavní lékař Pravdolascus mu proto navrhne metodu pozitivního myšlení, kterou nazývá „Bílý kosatec“. Netrvá dlouho a revoluční přístup nese ovoce v první legii: vojáci si opakují duchaplné afirmace, poznávají své vnitřní já a vyhýbají se proudění negativních energií. Asterix a Obelix nechápou, jak se mohli Římani tak změnit. Brzo se ale pozitivní myšlení začne vkrádat i do jejich vesnice Ubrání se odbojní Galové i před touto ďábelskou zbraní?... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2024 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
L'Iris blanc, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bílý kosatec. Přihlašte se a napište ho.
Přiznám se, že se mi poslední díly od nových autorů moc nelíbily. Děje byly recyklované z předchozích dílů a ani ten inteligentní humor nestál za moc. Ale Fabcaro očividně přinesl svěží vánek a velmi mile překvapil! Neskutečně hravý originální nápad, který chytře odráží dnešní dobu, může směle soupeřit s kultovními díly jako Kotlík nebo Věštec. Je pravda, že samotné finále by zasloužilo větší prostor, přišlo mi uspěchané a prostě slabší. Ale i přes to jsem se hodně bavila a smála už od první stránky. Snad bude Asterix v takto vysoko nastavené laťce pokračovat dále.
Proradná kráska, Poslední sbohem a další knižní novinky (19. týden)
05.05.2024
Kniha Bílý kosatec v seznamech
Po delší době opět vtipný a trefný Asterix, tentokrát se musí utkat s takovým starověkým sluníčkarem.