Souboj náčelníků přehled
René Goscinny
Asterixova dobrodružství série
Římané přijdou s novým rafinovaným plánem, jak si podrobit vesničku neporazitelných Galů. Podle galské tradice může jeden náčelník vyzvat jiného na souboj a vítěz se pak stává náčelníkem obou kmenů. Loajálního a Římu oddaného galského náčelníka najdou velmi rychle, teď už jenom musí zařídit, aby se Majestatix před soubojem nemohl napít čarovného nápoje. No a tady se řešení opět nabízí samo: je potřeba zbavit se druida!... celý text
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 1999 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Le Combat des Chefs, 1966
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Souboj náčelníků. Přihlašte se a napište ho.
Co všechno nezpůsobí Obelixův malinkatý menhirek...rozhodně fajn díl, ale z hlediska humoru a příběhu mi přišel slabší.
Not great, not terrible, ale že bych slzela smíchy z nějakých důmyslných vtípků a narážek, to se říct nedá.
Naivní a podle mě už i scénáristicky neobhájitelné je, jak i skoro po dvaceti dílech spoléhají Galové jen na druida a jeho lektvar – a bez něj, žádný záložní plán, nic, jen vidina nevyhnutelné porážky. K tomu se přidá generický velitel římského ležení s generickým pobočníkem, který má zaručený plán, jak vesnici porazit… a máme tu další generický nemastno-neslaný díl. Pár vtipných momentů především díky „Galořímanovi“, druidovi-terapeutovi a několika letícím menhirům.
Kniha Souboj náčelníků v seznamech
1973 | Mikulášovy patálie |
1997 | Malý Mikuláš |
1997 | Mikulášovy prázdniny |
1997 | Mikulášovy průšvihy |
1997 | Mikuláš a jeho přátelé |
Římané přijdou se skvělým nápadem, jak si podrobit galskou vesnici a to soubojem náčelníků, kdy vítěz se stane náčelníkem i druhé vesnice. Vše by bylo v pořádku, kdyby omylem Obelix nehodí menhir Panoramixovi na hlavu, který ztratí paměť a tudíž i zapomene složení kouzelného lektvaru. Dokáží vrátit Panoramixovi paměť než náčelník Aplusbejestix na hlavu porazí Majestatixe?
Ave Ceasar! Buďte vítání naši milovaní uchvatitelé