Ať to zůstane mezi námi přehled

Ať to zůstane mezi námi
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111456/at-to-zustane-mezi-nami-111456.jpg 5 10 10

Vzpomínky francouzského režiséra, herce, dramatika a scenáristy Francise Vebera na zlatou éru francouzské kinematografie. Francis Veber začínal jako novinář, v šedesátých letech se etabloval jako filmový scenárista, později i jako režisér. Debutoval v roce 1976 komedií Hračka v hlavní roli s Pierrem Richardem, se kterým pak natočil další úspěšné filmy jako Kopyto, Otec a otec nebo Uprchlíci. Spolupracoval i s Jeanem Paulem Belmondem, například při natáčení Muže z Acapulka, kde byl Veber autorem námětu. Jeho nejúspěšnějším filmem je Blbec k večeři, který byl v šesti kategoriích nominován na Césara.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ať to zůstane mezi námi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Katy_vKnihách
10.05.2024 5 z 5

Biografie režisérů čtu nejen proto, že se chci dozvědět něco přímo o nich, ale z větší části se chci dozvědět něco i o jejich filmech. A taková je i tato biografie. Pokud jste fanoušci francouzského filmu, nesmíte si nechat ujít toto dílo, které obsahuje perličky z natáčení každého filmu, který Veber natočil, nebo k němu napsal scénář. Osobně jsem velký fanda dua Pierre a Gerard (je jasné, koho si Francis oblíbil), takže jsem velice vděčná za to, co jsem se dozvěděla ze zákulisí natáčení jejich třech filmů.
Knížku jsem četla už potřetí, a ani tentokrát mě nezklamala. Francis na sebe práskne kde co, a přitom se sáhodlouze nevykecává. Tak nějak se mu povedlo popsat jeho život spolu s jeho filmy v jednom souladu. A čte se to vždycky skvěle.

Blue
09.06.2018 4 z 5

Velmi svěže napsané vzpomínky, na některých místech ovšem bohužel zatížené poněkud bulvárními historkami, které umělecký dojem z knihy poněkud snížily, a které si tvůrce tak inteligentní filmové zábavy mohl odpustit. Je to škoda.


Radunnie
10.07.2016 5 z 5

Výborná kniha, která se čte jedním dechem, navíc se v ní dozvíte i spoustu zajímavostí nejen z francouzské kinematografie. Je navíc evidentní, že tvůrce mého oblíbeného Blbce k večeři má mimo jiné značné literární zkušenosti, jeho vyprávění nenudí ani vteřinu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

"Dostal jsem se do šoubyznysu jako Pignon do banky v Uprchlících."


Kniha Ať to zůstane mezi námi v seznamech

v Přečtených9x
v Doporučených1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit3x

Autorovy další knížky

Francis Veber
francouzská, 1937
2012  90%Ať to zůstane mezi námi
1969  0%Jak unést dámu