Atentát - Operace Anthropoid 1941 - 1942 přehled
Eduard Stehlík , Jiří Rajlich , Michal Burian
Kniha autorů kpt. Michala Buriana, plk. Aleše Knížka, PhDr. Jiřího Rajlicha a pplk. Eduarda Stehlíka o operaci ANTHROPOID, která představovala atentát na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Kniha vyšla k příležitosti výročí 60. let od uskutečnění atentátu. Publikace vyšla v českém a anglickém jazyce.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Atentát - Operace Anthropoid 1941 - 1942. Přihlašte se a napište ho.
Krásná ucelená kniha o operaci Anthropoid. Publikace je ve formě encyklopedie a čtenář se v ní dozví všechno podstatné, co o této operaci potřebuje vědět. Chvílema mi připomínala knížku Anthropoid od Jaroslava Čvančary, ale ta je daleko obsáhlejší. Krom známých i méně známých dobových fotografií a dokumentů cením i dnešní fotografie dochovaných osobních věcí parašutistů. Pokud se ovšem budete chtít o Anthropoid zajímat více do podrobna, tak musíte šáhnout po jiných knížkách, protože celý příběh atentátu je poměrně složitý a jedna kniha by byla minimálně na 500 stránek. Kniha je k dispozici v digitální badatelně VHA.
Kniha Atentát - Operace Anthropoid 1941 - 1942 v seznamech
Velmi dobrá přehledovka o době před a po atentátu na Heydricha. Pročetl jsem si ji hned poté, co jsem zdolal knihu "Jan Kubiš-nezastaví mě ani to nejhorší", se kterou se to velmi dobře doplňuje. O hvězdičku dolu dávám zejména proto, že mi místy kniha připadala malinko nepřehledná a vůbec by mi nevadilo, kdyby textová a obrazová část s popisky byly oddělené. Ale to je spíš taková kosmetická vada, navíc ovlivněná osobním vkusem:-) Pro ty, co se chtějí o této době a události dozvědět vše podstatné, tak to se v knize opravdu dozví.