Atentát uprostřed léta přehled
Jan Voldán
Příběh novináře, který bojuje proti italské neonacistické organizaci. Děj nastavuje nemilosrdně zrcadlo tehdejší kapitalistické společnosti, kterou prorůstá chobotnice zločinu a fašismu až do nejvyšších sfér státního aparátu.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Atentát uprostřed léta. Přihlašte se a napište ho.
Exkurze na Apeninský poloostrov s ukázkou událostí, které už většina čtenářů mohla znát z filmových počinů italské provenience. Beletristické zpracování poněkud odlehčuje tíživý fakt, že politik si v Itálii mohl v určité době házet mincí, zda se vůbec dočká konce funkčního období. Velice zajímavý je i popis vyloupení banky - i tady jde bezesporu o čin s prvky skutečných faktů.
Příběh psaný formou literatury faktu o situaci v Itálii v 70. letech 20. stol., kdy byla velice aktivní neofašistická organizace, která organizovala atentáty na významné osobnosti. Myslím, že se jednalo o skutečné události a konec byl takový nijaký, protože v době napsání detektivky ještě nebylo nic vyřešeno. Je fakt, že si o situaci v Itálii před více jak čtyřiceti lety moc nepamatuji, ale nějak se tam bojovalo s mafií, byl zabit významný soudce a Aldo Moro byl unesen a zabit Rudými brigádami.
Kniha Atentát uprostřed léta v seznamech
1979 | Atentát uprostřed léta |
1977 | Muž z oddělení "Y" |
1980 | Depeše nezvěstného muže |
1986 | Dědictví z Hamburku |
1978 | Sólo pro virtuosa |
Na dobu, kdy jsem knihu četla to nebylo špatné , vracet se k ní ale určitě nebudu