Atlantida od A do Z přehled
Simon Cox , Mark James Foster
O ztraceném kontinentu byly napsány tisíce knih, doslova miliony slov, přesto vzbuzuje toto téma i dnes stejný, ne-li dokonce větší zájem než v minulosti. Atlantida od A do Z přináší v jednom svazku všechny prameny, často značně nesourodé, a čtenářům předkládá co možná nejširší spektrum představ a teorií. Ukazuje řadu možných míst, kde by se mohly nacházet pozůstatky Atlantidy, vede nás až k počátkům celého příběhu a seznamuje rovněž s významnými postavami, které pomohly vytvořit obor zvaný atlantologie.... celý text
Literatura světová Literatura faktu Záhady
Vydáno: 2008 , Knižní klubOriginální název:
An A to Z of Atlantis
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Atlantida od A do Z. Přihlašte se a napište ho.
Byla Atlantida ve skutečnosti mínojskou Krétou, která byla ještě před sto lety také považována za pouhý mýtus? Byl ostrov zničen výbuchem sopky Théry? Byli potomky Atlanťanů záhadní Guančové z Kanárských ostrovů? Proč nejen že mají stovky různých kultur legendy o své potopené domovině, ale tyto legendy obsahují mnoho identických prvků včetně podobného jména ztracené země?
Zajímavá kniha abecedně řazených pojmů souvisejících se ztraceným ostrovem Atlantida. Nesnaží se o laciné vzrušení z hledání záhadné a idealizované civilizace, ale o objektivní seznámení s různými teoriemi o bájném ostrově.
Některé teorie jsou zajímavé, jiné mají spoustu děr a jsou spíše nepravděpodobné, další zas předkládají tolik provázaných pádných a přesvědčivých argumentů, že je i při skeptičtějším pohledu těžké uvěřit, že by mohlo jít o pouhou náhodu.
Kniha Atlantida od A do Z v seznamech
Seznam autorů, děl, osobností, které více nebo méně souvisí s Atlantidou. Je jedno, že je to od A do Z, přišlo mi, že některé pojmy s Atlantidou souvisí tak okrajově, a přišlo mi, že je jich víc, že pro mě byla kniha spíš nezajímavá.