Atlas chutí Čech, Moravy a Slezka - Regionální kuchařka přehled
Petra Pospěchová
Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Jihočeské knedlíky s borůvkovým žahourem, podkrkonošské kyselo, valašský skopový guláš, ornamentální chodské koláče, smažený chřest z jihu Moravy nebo patenty s oskerušovými povidly ze Slovácka. Domácí strava je proti té restaurační osobní, spojená s konkrétními lidmi a příběhy. Stojí na běžně dostupných a lokálních surovinách a obvykle nevyžaduje složité postupy. ***************** Poznejte chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska: * 13 kapitol podle tuzemských etnografických regionů včetně představení základních surovin * 135 receptů na polévky, hlavní jídla i sladké, pokrmy všední i sváteční * 40 tipů na výlety do přírody i za gastronomickými zážitky včetně map * 13 stále živých regionálních tradic z Valašska, Slovácka, Brna, Haná, Slezska, Podkrkonoší, Horácka, Polabí, Prahy, Jižní Čechy, Šumavy, Chodska a Sudet.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Atlas chutí Čech, Moravy a Slezka - Regionální kuchařka. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Atlas chutí Čech, Moravy a Slezka - Regionální kuchařka v seznamech
v Přečtených | 7x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 4x |
v Chystám se číst | 11x |
v Chci si koupit | 9x |
Autorovy další knížky
2016 | Outdoorová kuchařka |
2013 | Regionální kuchařka |
2023 | Atlas chutí Čech, Moravy a Slezka - Regionální kuchařka |
nazvy jidel vas uchvati :-) jsou tak krasna, ze se na ne sbihaji chute uz pri cteni