Atomka přehled

Atomka
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469589/bmid_atomka-rfH-469589.jpg 4 213 213

Komisař Sharko série

Těsně před Vánoci je nalezeno tělo novináře v mrazáku v jeho bytě v Paříži. Stal se Christophe Gamblin obětí sériového vraha, kterého sám odhalil? Jedná o stejného zabijáka, který hodil své oběti do ledových alpských vod? Právě ve sněhem pokrytých Alpách hledají Lucie Henebelleová a Franck Sharko informace, které by je přivedly na vrahovu stopu. Objev Gamblinových poznámek je zavede na kliniku, která se specializuje na využití hypotermie při operacích srdce. Ale megalomanský vrah, který svými experimenty s chladem sleduje extrémně nebezpečný cíl, je už zase o krok dále…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , XYZ (ČR)

Atomka, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Atomka. Přihlašte se a napište ho.

rilajaan
27.08.2024 4 z 5

Zajímavé téma, jen jsem se občas ztrácela v lidech i množství vyšetřování.

Niu
18.07.2024 1 z 5

(SPOILER) Proč?! Proč autoři tohle dělají? Založí sérii, kterou bych označila jako chvalitebnou, a pak ji směřují totálně do kopru. Takových sérií, kde hlavní otěže nad případy, vyšetřováním a logikou převezme debilita a osobní vztahy - Linda Castillo a Helen Fieldsová jsou toho zářným příkladem, pro které mě opouští síla díla těchto autorek dále číst.
Nemám už energii uvést jsem poznámky, možná časem ke komentáři něco přidám. Pocit z knihy? Těšila jsem se, až to dočtu a pěkně si tu ulevím. Celým dílem se nesla taková hloupost, že zazdila úplně bezvadné téma atomové energie, tragédie v Černobylu. Bylo tam tolik různých vyšetřování, že jsem čekala, kdy to bude mít smysl - například objev toho, že hypotermie zastaví působení radioaktivity, byť sebešíleněji to zní. A ono ne. Totálně mimo mísu bylo vyšetřování (jak jinak - na vlastní pěst) odkazu Krvavého anděla - a ten kdo to byl? To byl výsměch všem čtenářům dobrých detektivek.
Celá kniha je vzdychání o miminku na všechny způsoby. Mně jako ženě ale Lucie moc neukázala své mateřské pudy, když celou výchovu svých dvojčat nechala na matce a jezdila všude kamsi do tramtárie. A to záření - no comment.
Apropó - je zajímavé, jak se komisaři mají možnost podívat se do světa (kdo to sakra všechno platí?!), kde se všude dostanou a všechno vyřeší.
Mátl mě překlad - Rudý ďábel, Rudý anděl - přitom kniha je Krvavý anděl. Láčkovci, nezmaři - o tom se učí snad na základní škole.
To samé - jednou jsou to komisaři, jednou inspektoři, jednou policisti nebo prostě Francouzi.
Mám ráda češtinu pro tu květnatost, tady ale ta poetika jazyka je jaksi ... : "Pak se jako rakovina napadající zdravý organismus objevilo velké město." a další "Vlevo spatřili na okraji lesa kostel se zdmi pokousanými až do krve břečťanem a probodanými větvemi bříz a buků." (blé).
Linka s blázincem byla asi nejlepší a nejděsivější.
Suma sumárum - chtěla jsem dát 2*, ale ... nejde to. U knihy, u které buším hlavou do stolu, to prostě nejde.

Jack Bauer
19.01.2024 4 z 5

Opět velice poutavý příběh ze série Sharko, tentokrát téma radioaktivita a Černobyl. Plný počet nedávám, jelikož více napětí je až v závěru knihy. Není to klasický nervák jak jsem zvyklý, kdy musím netrpělivě obracet stránku za stránkou a kde každá kapitola skončí tak, že musím hned číst dál.

Knižní novinky (15. - 21. října)

15.10.2018

Kniha Atomka v seznamech