Čas třešní přehled

Čas třešní
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500267/bmid_cas-ceresni-KJF-500267.jpeg 4 120 120

Aurélie série

< 2. díl

Někdy osud zasáhne ve chvíli, kdy to nejméně čekáte Krásná kuchařka Aurélie a spisovatel André jsou šťastný pár a zdá se, že se jim daří i profesně. André má za sebou úspěšné autorské čtení a jeho publikum, především ženské, mu leží u nohou. Spisovatel si pozornosti užívá, ve skutečnosti ho ale zaměstnává něco jiného – na svatého Valentýna se chystá požádat svou životní lásku o ruku. Právě toho dne ale získá Auréliina restaurace nečekané prestižní ocenění a mladá kuchařka neví, kde jí hlava stojí…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Time of Cherries


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas třešní. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (5)

Katy_vKnihách
04.04.2024 3 z 5

První kniha od Nicolase, kterou musím ohodnotit pouze průměrně. Myslím, že jeden díl pro Andrého a Aurélii by stačil. Podle mě pokračování nebylo nutné. První díl byl, jak už jsem u Nicolase zvyklá, celkem originální. Ale, tohle bylo předvídatelné, a strašně hašteřivé! Hlavní hrdinka už mi nebyla sympatická v prvním díle, ale zachraňoval to alespoň hrdina. Tady to už neměl kdo zachránit. Ale, za ty krásné popisy Paříže, které umí Nicolas prostě bravurně, jsem ráda, že jsem si to přečetla. Ale další knihu už prosím jinou, a opět tak originální jako třeba Láska z Paříže :)

Vknihách
01.07.2022 4 z 5

Zachytila som pár recenzií, že je kniha nudná a dokopy o ničom. Dovolím si nesúhlasiť. Aj keď to nie je štýl "rýchlo a zbesilo", samý zvrat a turbulentný dej,kniha má čo ponúknuť, pokiaľ nemáte priveľké očakávania. Dej je mierny, až pomalý. Autor má štýl "lážo-plážo", vyžíva sa v opisoch, ktoré zvláda s prehľadom. Síce mi chvíľu trvalo, kým som sa naladila na autorovu vlnu a to, čo chce príbehom povedať,no zvykla som si na Nicolasov jazyk a ponorila som sa do života spisovateľa a kuchárky,ich bežného života. André a Aurélie žijú každý vo vlastnom byte, sú obaja v najlepších rokoch, venujú sa svojej práci, ktorú zbožňujú. Čas čerešní je voľné pokračovanie románu s názvom Úsmev ženy. Ten som nečítala,ale vôbec to nevadí. Nicolas mi prezradil všetko dôležité. To ako vznikol jeho úspešný bestsellerový román a ako sa zoznámil s Aurélie. Kapitoly sa striedajú z pohľadu spisovateľa aj kuchárky a tie isté situácie som mala možnosť prežiť očami oboch. V ich pokojnom živote sa objavila príťažlivá kníhkupkyňa a očarujúci šéfkuchár.
Je láska Aurélie a Andrého dosť silná? Podľahne jeden z nich,alebo obaja pokušeniu? Podľa mňa je Čas čerešní kľudný, vzťahový oddychový román. Hlavné postavy si obľúbite a najmä Andrého správanie budete isto chápať. Krivdy, ktoré sú na ňom napáchané nielen od Aurélie, ale aj od kolegov, ma dosť štvali. Nechápem ako ho mohli všetci odsúdiť a nepozrieť sa na situáciu jeho očami. Taktiež Aurélie si vyvodila vlastné závery,pritom sama nebola bez viny…. Opäť raz som čítala príbeh,kedy chýbajúca komunikácia je kameňom úrazu vo vzťahu a ohrozuje ho. Zbytočne. Som rada, že som si knihu prečítala.


Renike
20.05.2022 4 z 5

Škoda, že jsem předem nevěděla, že je to pokračování knihy Úsměvy žen. Začala bych s tou první. Tahle druhá část mi přišla docela oddychová romantická. Sice trochu hloupoučké postavy, jak Aurélie tak i André. Ale jo, četla jsem i horší knihy .. a koneckonců nádhernou romantickou Paříž milují. :)

všechny komentáře

Související novinky (2)

Láska naslepo, Bez krve, a další knižní novinky (13. týden)

27.03.2022


Knižní novinky (31. týden)

25.07.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čas třešní v seznamech

v Přečtených137x
ve Čtenářské výzvě7x
v Knihotéce205x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x