Neklid přehled
Jesper Stein
Axel Steen série
1. díl >
V Kodani, zmítané obrovskými pouličními nepokoji, je u hřbitovní zdi nalezena mrtvola neznámého muže. Souvisí jeho smrt s levicovými aktivisty nebo je to čin drogové mafie? Mezi podezřelými nechybí ani policisté pohybující se na hraně zákona. Detektiva Axela Steena čeká obtížné vyšetřování, které nečekaně oživí i zážitky z jeho vlastní minulosti. Zásah tajných služeb do případu vnáší místo světla jen stíny. Přinesou události další oběti? Thriller přeložený do mnoha světových jazyků se v Dánsku, Německu a Anglii stal bestsellerem.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neklid. Přihlašte se a napište ho.
70% a velké váhání mezi 3 a 4 hvězdami.
Prvních 100 stran se četlo samo, Kodaň je zajímavou kulisou, Axel mně celou dobu přišel jako sympaťák, začátek zápletky v dobrém slova smyslu netradiční. Pak se dalších asi 100 stran nic moc neděje...nuda všedního dne naštvaného vyšetřovatele. Za polovinou knihy to už ale zase frčí jak má, a to v podstatě až do konce.
Souhlasím s názorem, že o pár desítek stran méně by knize slušelo, ale nepopřu, že mě to bavilo a těším se na další díl.
Měla jsem v úmyslu sem napsat, že to prostě byla ztráta času. Ale říkám si, zas tak hrozné to nebylo a zkusím si přečíst další díl. Uvidíme. Jsem taky zvědavá, jak to bude dál s Axelem. Jinak prostě nic moc jako detektivka.
Kniha Neklid v seznamech
Slušný thriller, zajímavě vykonstruovaná zápletka se nezdá přehnaná, politické téma se autorovi podařilo nenásilně zastrčit do děje, takže ani příliš nerušilo a při četbě nenudilo. A detektiv Axel? Žádný extra klaďas, ale i přes všechny své nedostatky docela sympaťák.